ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Απολογισμοί Εθελοντικών δράσεων στην Ελλάδα

Μέσα από μία σπουδαία πρωτοβουλία και σύμπραξη η ΕΛΙΞ-Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας, με το Οικομουσείο Ζαγορίου και μαζί με τους εθελοντές και εθελόντριες του Προγράμματος "Αειθαλεία - Ολιστικό Πρόγραμμα για τον Εθελοντισμό ατόμων Μεγαλύτερης Ηλικίας", ολοκλήρωσαν την κατασκευή μίας βλάχικης καλύβας για μετακινούμενους κτηνοτρόφους, στην περιοχή των Δρυμάδων στο Δήμο Πωγωνίου του Νομού Ιωαννίνων.

Αυτόν τον μήνα τιμούμε μια ξεχωριστή εθελόντρια, την Γεωργία Σμυρλή, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμά μας και ανέλαβε μια ιδιαίτερη περίπτωση, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η προσφορά στον συνάνθρωπο είναι αυτή που μετράει.

Για να κατανοήσουμε όμως το μέγεθος και την αξία της συμβολή της είναι απαραίτητο να σας πούμε πρώτα μια μικρή ιστορία.

Ονομάζομαι Ευάγγελος Δαβίλας και είμαι 18 ετών.

Για εμένα η έννοια του εθελοντισμού σχετίζεται με την ανιδιοτελή δραστηριότητα που αποσκοπεί στην ευημερία του συνανθρώπου, της κοινότητας και της κοινωνίας γενικότερα.

Ονομάζομαι Ευτυχία Φλούδα και είμαι 19 ετών.

Την ιδέα του εθελοντισμού την έχω στο μυαλό μου τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά κατάφερα να την υλοποιήσω μόλις αποφοίτησα από το Λύκειο, αφού ο ελεύθερός μου χρόνος ήταν μεγαλύτερος.

Tην Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου, η ΕΛΙΞ προετοίμασε και συντόνισε μια μεγάλη παρέα από συναδέλφους της Coca-Cola Hellenic Bottling Company στην παραλία Πλάκας στο Δήλεσι.

Εκεί όλοι μαζί, αφιέρωσαν τον προσωπικό τους «Κυριακάτικο χρόνο» σε μια δράση προσφοράς, για τον καθαρισμό της παραλίας.

Ήταν πάλι εκείνη η εποχή του χρόνου, που αρχίσαμε να το συζητάμε! Το “Let’s do it Greece” η καλύτερη αφορμή και τα παιδιά της Έλιξ το οργάνωσαν χωρίς καθυστερήσεις. Αρχαία Ολυμπία, ερχόμαστε!

Ο δρόμος ανοιχτός για «δώδεκα» και «μία» και η περιπέτεια ξεκίνησε Σάββατο πρωί, με μια γλυκιά προσμονή!

Απολογισμός για τη δράση δενδροφύτευσης στη Λάρισα την Τετάρτη 31/10/2012

Η ΕΛΙΞ καλωσορίζει και υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες των εθελοντών της. Στο πλαίσιο αυτό η Γαλήνη Κατσιάκη, εθελόντρια EVS της ΕΛΙΞ στο πρόγραμμα “La Team” σε συνεργασία με τοπικούς φορείς οργάνωσε την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 10:00 πμ δενδροφύτευση στην περιοχή της Λάρισας, στο 3ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Βόλος, μπροστά από την είσοδο του παιδικού σταθμού “Ντι – Ντιτ”. Στο σημείο αυτό στόχος ήταν να δεδροφυτευθεί ο λόφος που βρίσκεται πίσω από τον παιδικό σταθμό.

Η πρώτη Περιβαλλοντική Δράση της ΕΛΙΞ για το 2012!
24-25 Μαρτίου, Αρχαία Ολυμπία!

Το Σαββατοκύριακο 24-25 Μαρτίου 2012, 22 ενεργοί εθελοντές της ΕΛΙΞ, ξεκινήσαμε για τον γενέθλιο τόπο των Ολυμπιακών Αγώνων, ώστε να συμβάλλουμε στην αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος που καταστράφηκε με τις πυρκαγιές του 2007.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ