ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Tην Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου, η ΕΛΙΞ προετοίμασε και συντόνισε μια μεγάλη παρέα από συναδέλφους της Coca-Cola Hellenic Bottling Company στην παραλία Πλάκας στο Δήλεσι.

Εκεί όλοι μαζί, αφιέρωσαν τον προσωπικό τους «Κυριακάτικο χρόνο» σε μια δράση προσφοράς, για τον καθαρισμό της παραλίας.

 

Η αναφορά στον προσωπικό Κυριακάτικο χρόνο, δίνει μια προστιθέμενη αξία στην πρόσφορα, καθώς πέρα από την προσπάθεια, ενέχει μια κατάθεση χρόνου ιδιαίτερα πολύτιμου για έναν εργαζόμενο!

Δεχτήκαν όλοι με χαρά την πρόκληση κι ο καιρός συνηγόρησε με λιακάδα και ήρεμη θάλασσα που έκαναν το έργο αυτό πιο εύκολο κι αποτελεσματικό! Και φυσικά, οι 3 συντονιστές της δράσης από την ΕΛΙΞ, μαζί με τα στελέχη του γραφείου καθώς και την πρόεδρο της οργάνωσης κ. Ελένη Γαζη, έκαναν αυτό που κάνει η ΕΛΙΞ, επί 30 σχεδόν χρόνια:

Οργάνωσαν, καθοδήγησαν και συντόνισαν το έργο των εθελοντών της Coca-Cola Hellenic Bottling Company. Στην ολοκλήρωση του έργου για τη αποκομιδή των σκουπιδιών που συγκεντρώθηκαν, συμμετέχει ενεργά ο Δήμος Τανάγρας στον οποίο υπάγεται το Δήλεσι, με την υπόσχεση του Αντιδημάρχου κ. Ηλία Δημήτριου να στηρίξει και άλλες παρόμοιες εθελοντικές δράσεις μας, εμπλέκοντας και την τοπική κοινωνία.

Στη δράση συμμετείχαν 32 άτομα, μαζί με τα παιδιά τους και την εθελόντρια EVS από τη Γαλλία που συνεργάζεται με την ΕΛΙΞ. Χωριστήκαν σε τρεις ομάδες, μοιράστηκαν γάντια και σακούλες, καθώς και τσουγκράνες και κοντάρια με καρφί για τη συλλογή των σκουπιδιών, και σαρώθηκε κυριολεκτικά όλο τη μήκος της παραλίας, απολαμβάνοντας συγχρόνως τη λιακάδα, για 4 περίπου ώρες!

 

Στο διάλειμμα μοιράστηκε ένα πλούσιο κολατσιό που είχε ετοιμάσει η Coca-Cola Hellenic Bottling Company με σάντουιτς και χυμούς της Amita Motion στο Κοινοτικό Κτήριο του Δήμου, όπου προσεφέρθη και καφές από τον Αντιδήμαρχο.

Οι δράσεις αυτές, έκτος από την ουσιαστική βοήθεια που προσφέρουν στο περιβάλλον, διαμορφώνουν άξιες για κοινωνική πρόσφορα και συμμετοχή ιδιαίτερα πολύτιμες αυτές της μέρες, ενώ προσδίδουν στην Εταιρεία που στηρίζει αυτές τις πρωτοβουλίες, ένα πρόσωπο κοινωνικής ευθύνης, ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα μας και την προώθηση του θεσμού του εθελοντισμού.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ