ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Η πρώτη Περιβαλλοντική Δράση της ΕΛΙΞ για το 2012!
24-25 Μαρτίου, Αρχαία Ολυμπία!

Το Σαββατοκύριακο 24-25 Μαρτίου 2012, 22 ενεργοί εθελοντές της ΕΛΙΞ, ξεκινήσαμε για τον γενέθλιο τόπο των Ολυμπιακών Αγώνων, ώστε να συμβάλλουμε στην αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος που καταστράφηκε με τις πυρκαγιές του 2007.

Ξεκινήσαμε την Παρασκευή το απόγευμα και νωρίς το βραδάκι φτάσαμε στο Ξενοδοχείο Europa που θα μας φιλοξενούσε για τις επόμενες 2 μέρες.

Την επόμενη μέρα ξυπνήσαμε νωρίς και αναλάβαμε αμέσως δράση.

Ανεβαίνοντας στον λόγο της Γαλανής, διαπιστώσαμε με μεγάλη ανακούφιση πως η φύση έκανε το θαύμα της, πως ο λόφος πρασίνισε, χάρη στην συστηματική προσπάθεια του Πολιτιστικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου της Αρχαίας Ολυμπίας και των εθελοντών της ΕΛΙΞ που πραγματοποιούν σε τακτά χρονικά διαστήματα εργασίες αποκατάστασης, φροντίδας και περιποίησης του δάσους. Οι προσπάθειες έπιασαν τόπο, και με μεγάλη συγκίνηση παρατηρούσαμε το δάσος να αναπτύσσεται.

Το θέαμα ήταν πολύ ευχάριστο, και μας κινητοποίησε όλους να εργαστούμε το Σάββατο και την Κυριακή ακόμα πιο σκληρά στην συντήρηση και προστασία του υιοθετημένου μας λόφου…

Η ΕΛΙΞ στην Αρχαία ΟλυμπίαΣυνολικά, φυτέψαμε 250 νέα δέντρα, περιποιηθήκαμε καθ' όλο το μήκος του λόφου όλα τα νεαρά δέντρα που είχαν φυτευτεί, δένοντας όσα είχαν στραβώσει σε πασσάλους, ανοίγοντας λάκκους για το καλύτερη απορρόφηση νερού, σκάψαμε το μονοπάτι και φτιάξαμε σκαλοπάτια για την πιο εύκολη διέλευση των εθελοντών. Μια ομάδα εθελοντών ανέλαβε την καλλιτεχνική επιμέλεια των πινακίδων, με στόχο την ενημέρωση των περαστικών.

 

Ο καιρός ήταν υπέροχος, ένας ζεστός ήλιος που μας θύμιζε πως μπήκε η άνοιξη για τα καλά! Δεν θα μπορούσε να λείψει από το πρόγραμμα η καθιερωμένη επίσκεψη στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας καθώς και στον Αρχαιολογικό Χώρο. Απολαύσαμε το υπέροχο ανοιξιάτικο τοπίο, με χιλιάδεςΗ ΕΛΙΞ στην Αρχαία Ολυμπίαμαργαρίτες και παπαρούνες να κοσμούν το ήδη εκπληκτικό τοπίο, αποτελώντας μια σκέτη μαγεία.

 

Ήταν ένα απολαυστικότατο Σαββατοκύριακο, που μια ομάδα 22 ανθρώπων έγινε παρέα, που αντάλλαξαν χαμόγελα και μοιράστηκαν υπέροχες αναμνήσεις..

 

Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν και σας υποσχόμαστε πως σύντομα θα το επαναλάβουμε!

 

ΈλεναΠαπαλάμπρου
Συντονίστρια Δράσης

 

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ