ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ

WORKCAMPS

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ονομάζομαι Ευάγγελος Δαβίλας και είμαι 18 ετών.

Για εμένα η έννοια του εθελοντισμού σχετίζεται με την ανιδιοτελή δραστηριότητα που αποσκοπεί στην ευημερία του συνανθρώπου, της κοινότητας και της κοινωνίας γενικότερα.

Την ιδέα του εθελοντισμού κατάφερα να την καλλιεργήσω από μικρή κιόλας ηλικία μέσω της συμμετοχής μου σε εθελοντικές δράσεις που οργάνωνε το σχολείο μου, αλλά κατάφερα να μάθω ακόμα καλύτερα για την αξία και την σημασία της στην ομάδα της ΕΛΙΞ.

Συγκεκριμένα, στην ΕΛΙΞ επέλεξα να υποστηρίζω το τμήμα της γλώσσας για παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες οπού σε συνεργασία με την καθηγήτρια, παρείχα υποστήριξη όποτε κάποιο παιδί χρειαζόταν βοήθεια. Επίσης, εντύπωση μου έκανε η ενέργεια, η ζωντάνια, τα χαμόγελα και τα όνειρα αυτόν των παιδιών για το μέλλον, τα οποία εύχομαι να υλοποιήσουν.

Μέσο από αυτή την εμπειρία στην ΕΛΙΞ μπορώ να πω με σιγουριά ότι αποκόμισα πολλά πράγματα. Κατανόησα τα προβλήματα άλλον συνανθρώπων μου, τα πόσα κοινά χαρακτηριστικά έχουμε με ανθρώπους από διαφορετικά γεωγραφικά μήκη και πλατύ της Γης, τις ανάγκες τους σε μια άλλη χώρα και την δύναμη της πίστης και της ταυτόχρονης ελπίδας στο μέλλον.

Επίσης, θα ήθελα να αναφερθώ στο εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί μέσα στον χώρο της ΕΛΙΞ, από την πρώτη μου κιόλας μέρα ένιωσα μέρος αυτής της θαυμάσιας ομάδας, μιας και όλοι οι μαθητές και το εκπαιδευτικό δυναμικό με έκαναν να νιώσω σαν να βρίσκομαι σε ένα οικείο περιβάλλον. Με ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα το οποίο αναλλοίωτό θα μείνει στην μνήμη μου, την εικόνα τον παιδιών να έρχονται και να με αγκαλιάζουν από την πρώτη κιόλας μέρα μου στο σχολείο της ΕΛΙΞ.

Ελπίζω και θέλω επιστρέφοντας στην Ελλάδα, μετά τις σπουδές μου, να έχω την ευκαιρία να συμμετάσχω ξανά ως εθελοντής στην ΕΛΙΞ.

vangelis elix classes refugee

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ