ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Αυτόν τον μήνα τιμούμε μια ξεχωριστή εθελόντρια, την Γεωργία Σμυρλή, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμά μας και ανέλαβε μια ιδιαίτερη περίπτωση, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η προσφορά στον συνάνθρωπο είναι αυτή που μετράει.

Για να κατανοήσουμε όμως το μέγεθος και την αξία της συμβολή της είναι απαραίτητο να σας πούμε πρώτα μια μικρή ιστορία.

 

Η ανήλικη Z.S., 14 χρονών, από το Αφγανιστάν και θύμα ενδοοικογενειακής βίας, νοσηλεύεται με πολλαπλά χτυπήματα σε κρατικό νοσοκομείο, μετά από μια επίθεση που δέχτηκε από μέλος της οικογένειάς της.

Η νοσηλεία διαρκεί ήδη 2 μήνες και σε μία από τις συχνές μας επισκέψεις στο νοσοκομείο τη ρωτήσαμε αν χρειάζεται κάτι και πως θα μπορούσαμε να τη βοηθήσουμε.

Η μόνη πραγματική χαρά της, όπως μας είπε, ήταν το σχολείο της ΕΛΙΞ όπου και ερχόταν ανελλιπώς τους τελευταίους μήνες, καθώς παρακολουθεί το πρόγραμμα «Εκπαίδευση για την Ένταξη» που υλοποιούμε με την υποστήριξη της UNICEF, του ΔΟΜ και της DG HOME.

Το μόνο λοιπόν που επιθυμούσε είναι να συνεχίσει να μαθαίνει ελληνικά.

Άμεσα, η συντονίστρια εθελοντών της ΕΛΙΞ, Γεωργία Γκουντάνη, αναζήτησε και βρήκε μια εθελόντρια δασκάλα που δύο φορές την εβδομάδα, πηγαίνει στο νοσοκομείο και κάνει μάθημα στην ανήλικη. Το όνομα αυτής, Γεωργία Σμυρλή, φιλόλογος στο επάγγελμα, η οποία ξεκινάει από τα νότια προάστια και πηγαίνει στο νοσοκομείο, ώστε να διδάξει στην ανήλικη την ελληνική γλώσσα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε λοιπόν, τη Γεωργία, που είναι και επίσημα πια η «Εθελόντρια του Μήνα», την υπεύθυνη του εκπαιδευτικού μας κέντρου στον Άγιο Παντελεήμονα, Πηνελόπη Μπούμπα, που εντόπισε και ανέδειξε την υπόθεση αυτή, καθώς και τον κοινωνικό μας λειτουργό, Σάββα Καλοκαιρινό, για όλη την συνεισφορά του στην αντιμετώπιση του περιστατικού.

Μα πάνω από όλα, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους που έχουν συνεισφέρει εθελοντικά στην κάλυψη των αναγκών ευάλωτων κοινωνικά ομάδων που υποστηρίζουμε με το έργο και τις δράσεις μας.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ