ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Σαββατοκύριακο 6-7 Μαρτίου, η ΕΛΙΞ, πιστή στην παράδοση της δενδροφύτευσης, διοργάνωσε μια εναλλακτική δενδροφύτευση στον ιερό τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας. Η δράση υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Φυσιολατρικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Ολύμπιας και υποστηρίχθηκε από το NYSY studios.

Ομάδα εθελοντών της ΕΛΙΞ, βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο 6-7 Μαρτίου στην Αρχαία Ολύμπια και συγκεκριμένα στο λόφο της Γαλανής, όπου αφιέρωσαν τον χρόνο τους για να συμβάλλουν στην μεταμόρφωση του τοπίου δίνοντας πίσω στη περιοχή λίγο από το χαμένο πράσινο.

Οι εθελοντές της ΕΛΙΞ φύτεψαν πάνω από 300 δέντρα, απασχολήθηκαν σε εργασίες συντήρησης των δέντρων που είχαν φυτευτεί σε προηγούμενες δράσεις, όπως η τοποθέτηση στηριγμάτων, καθώς επίσης καθάρισαν το μονοπάτι που διέρχεται μέσα από το δάσος. Παράλληλα οι εθελοντές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα μάθημα YOGA προσφορά της δασκάλας YOGA, Ιωάννα Ταμπαξή.

tn_dendrofyteusi 2010 ii tn_dendrofyteysi 2010 iii

Η όλη προσπάθεια αυτού του Σαββατοκύριακου, πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη υποστήριξη τουΦυσιολατρικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Ολύμπιας, που ανέλαβε την κάλυψη των δαπανών για την αγορά των δενδρυλλίων, τη διαμονή των εθελοντών καθώς και το γεύμα της Κυριακής, ενώ κάποια από τα δενδρύλλια που φυτεύτηκαν ήταν μια προσφορά του μαθήματος "karma yoga" του NYSY studio.

tn_dendrofyteusi 2010 i

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ