WORKCAMPS

Η ΕΛΙΞ συνεχίζει διαρκώς τις δράσεις της και αυτή την φορά αναζητά εθελοντές για συμμετοχή σε workcamp στην Ελλάδα!

Είσαι λάτρης της φύσης και του πολιτισμού μας; Τότε μπορείς να βρεθείς στην Αρχαία Ολυμπία και να βοηθήσεις μαζί με εθελοντές από διάφορα μέρη τον κόσμου, στον καθαρισμό και την αναδιαμόρφωση του Βοτανικού Κήπου γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

 

Μάθε περισσότερα για το πρόγραμμα:
ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 

ΑΦΟΡΑ: Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί τη συνέχεια της δράσης της ΕΛΙΞ σε αυτή την περιοχή της Ελλάδος, την τοποθεσία όπου γεννήθηκε το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων.


Η ΕΛΙΞ έχει οργανώσει αρκετά προγράμματα γύρω από τον ανακαινισμένο αρχαιολογικό χώρο από το 2003, σε συνεργασία με τον «Φυσιολατρικό - Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχαίας Ολυμπίας», αναγνωρίζοντας την αξία της εθελοντικής προσφοράς.


Στόχος αυτού του προγράμματος είναι η αναδιαμόρφωση και η εκ νέου φύτευση του Βοτανικού Κήπου γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο. Ο κήπος αυτός δημιουργήθηκε κατά τις προετοιμασίες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, και όλα τα φυτεμένα φυτά και θάμνοι ήταν τοπικά φυτά που έχουν ήδη περιγραφεί σε αρχαία κείμενα.


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: από 30 Μαρτίου έως 9 Απριλίου 2015

 

ΔΙΑΜΟΝΗ και ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Η ομάδα εθελοντών θα διαμένει στο τοπικό ξενοδοχείο σε τρίκλινο δωμάτιο με ντουζ κλπ. Τα γεύματα προσφέρονται από τον τοπικό Σύλλογο.

 

ΕΡΓΑΣΙΑ: Οι εργασίες περιλαμβάνουν τον καθαρισμό της περιοχής από διάφορα φυτά, την προετοιμασία του εδάφους για τη φύτευση και την επισκευή αυτόματου ποτίσματος και τελικά τη φύτευση καινούριων φυτών. Το έργο θα γίνει με την καθοδήγηση βοτανολόγων και έμπειρων τεχνικών. Θα εργαζόμαστε καθημερινά από τις 8.30 π.μ. έως τις 2.30 μ.μ., η μόνη ελεύθερη μέρα θα είναι η Κυριακή 5 Απριλίου.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: Η Αρχαία Ολυμπία, ο χώρος όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ήταν μία από τα πιο σημαντικές πόλεις της Αρχαίας Ελλάδας και, σήμερα, μια από τις πιο σημαντικές αρχαιολογικές τοποθεσίες παγκοσμίως. Στον ελεύθερο χρόνο τους, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Η φύση είναι πανέμορφη σε εκείνη την περιοχή της Ελλάδας την άνοιξη, θα μπορείτε να απολαύσετε πορείες στα γύρω βουνά, σε μονοπάτια που έχουν στο παρελθόν ανοίξει ομάδες εθελοντών της ΕΛΙΞ.

 

Για να δηλώσεις συμμετοχή συμπλήρωσε την online αίτηση, θα υπάρχει σειρά προτεραιότητας (το ποσό συμμετοχής για το πρόγραμμα αυτό είναι 80€).

 

Ισχύουν οι όροι συμμετοχής για τα WorkCamps.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ