ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

WORKCAMPS

ΕΡΓΟ

Αυτή την χρονιά η ΕΛΙΞ, με την υποστήριξη του "Hellenic Hope Foundation" οργανώνει δύο προγράμματα "Διακοπές στο Σχολείο / Summer in the city" που αφορούν την δημιουργική απασχόληση παιδιών 6-12 ετών στην περιοχή της Κυψέλης.

Θες να κάνεις "Διακοπές στο Σχολείο" μαζί με τα παιδία; 

 

- Αν αγαπάς τον εθελοντισμό και θέλεις να προσφέρεις.
- Αν θέλεις να αποκτήσεις μια σημαντική εμπειρία γύρω από τη δημιουργική απασχόληση παιδιών.
- Αν θέλεις να ζήσεις 15 αξέχαστες μέρες με μια πολυπολιτισμική ομάδα προσφέροντας και γνωρίζοντας καινούριους φίλους.

 

Η ΕΛΙΞ σου δίνει την ευκαιρία να συμμετέχεις ως εθελοντής στο πρόγραμμα "Διακοπές στο σχολείο" που διεξάγεται για 4η συνεχή χρόνια στα σχολεία της Αττικής.
 
Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΕΛΙΞ, αντλώντας από την 29ετή εμπειρία της στο χώρο του εθελοντισμού, του σχεδιασμού και της υλοποίησης δράσεων με κοινωνικό αντίκρισμα, υλοποιεί και φέτος, με την υποστήριξη του "Hellenic Hope Foundation", δύο προγράμματα δωρεάν δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά των οποίων οι οικογένειες δεν μπορούν να τους παρέχουν δημιουργική διέξοδο λόγω κοινωνικών ή οικονομικών δυσκολιών.Πρόγραμμα Δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά από την ΕΛΙΞ
 
Στόχος μας είναι να υποστηριχθούν οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν κοινωνικές ή οικονομικές δυσκολίες, προσφέροντας στα παιδιά τους τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που θα αναζωογονήσουν την ψυχολογία τους και θα αναπτύξουν τις δεξιότητές τους μέσα από ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης με ομάδες καταρτισμένων εθελοντών από όλον τον κόσμο και ειδικών παιδαγωγών της ΕΛΙΞ.

 

Τι προσφέρει το πρόγραμμα στους εθελοντές:
- Το πρόγραμμα καλύπτει τη διαμονή, την πλήρη σίτιση και την ασφάλιση από ατύχημα των εθελοντών σε ώρα εργασίας. Τα έξοδα μετακίνησης και ελεύθερου χρόνου των εθελοντών καλύπτονται από τους ίδιους.
- Εκπαιδευμένοι ομαδάρχες θα προσφέρουν 24ωρη υποστήριξη στους εθελοντές, ενώ καταρτισμένοι παιδαγωγοί θα συμβάλουν στην εκπαίδευση των εθελοντών για τη διεξαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος.
- Οι εθελοντές θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής τους στο πρόγραμμα, μετά την ολοκλήρωσή του.
 
Ισχύουν όλοι οι Όροι Συμμετοχής της ΕΛΙΞ για τα Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας - WorkCamp.
 
Πως μπορώ να συμμετέχω;

α) Κάνοντας την Online Αίτηση Συμμετοχής και στέλνοντάς μας ΚΑΙ ένα Motivation Letter στα Αγγλικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. στο οποίο θα μας πεις λίγα λόγια για τον εαυτό σου, τα κίνητρα συμμετοχής σου στο πρόγραμμα και για τυχόν προηγούμενη εθελοντική σου εμπειρία.
 
ή
 
Πρόγραμμα Δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά από την ΕΛΙΞβ) Κάνοντας την αίτησή σου στα γραφεία της ΕΛΙΞ, Αθήνα, Βερανζέρου 15, ΤΚ 10677, τηλ. 210/3825506 (Δευ - Παρ 11:00-16:00) και προσκομίζοντας το Motivation Letter στα Αγγλικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. στο οποίο θα μας πεις λίγα λόγια για τον εαυτό σου, τα κίνητρα συμμετοχής σου στο πρόγραμμα και για τυχόν προηγούμενη εθελοντική σου εμπειρία.
 
Το ποσό συμμετοχής  είναι 50€ για τα προγράμματα αυτά και καταβάλλεται μαζί με την αποστολή της αίτησης.
 
Οι εθελοντές που θα γίνουν δεκτοί θα πρέπει απαραιτήτως  να προσκομίσουν το πιστοποιητικό του ποινικού μητρώου τους.
 
Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες για τα προγράμματα "Διακοπές στο Σχολείο / Summer in the City", και πατώντας πάνω στα link να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες για το καθένα.

 

Code

Title

Location

Type

Start

End

Age

No of
Vols

Remarks

ELIX07

Summer in the City I

Athens

SOCI/ KIDS

27/06/2015

11/07/2015

18+

15

ML, CGL

ELIX08 

Summer in the City II

Athens

SOCI/ KIDS

11/07/2015

25/07/2015

18+

15

ML, CGL

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ