ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ

ΕΡΓΟ

Τα παιδιά έχουν μια ιδιαίτερη αδυναμία για παιχνίδι στο φυσικό περιβάλλον. Επίσης, έχουν το χάρισμα να γνωρίζουν και να αγαπούν τη φύση μέσα από βιωματικές εμπειρίες. Αυτές οι κινητικές δραστηριότητες έχουν πολλά κοινά στοιχεία με το παιχνίδι δίνοντας, βοηθώντας έτσι στην κοινωνική, σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών.

Προτεραιότητα τους παραμένει το παιχνίδι καθαυτό, με επακόλουθο τον στόχο που έχει θέσει για αυτά η όποια εκπαιδευτική διαδικασία. Η δε φύση και προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν έναν από τους βασικές πυλώνες λειτουργίας της ΕΛΙΞ, από την ίδρυση της το 1987 μέχρι και σήμερα.

Στις 15 Νοεμβρίου και στο Κέντρο Μελέτης και Δημιουργικής Απασχόλησης της οδού Πατησίων, οι μικροί μας μαθητές είχανε τη χαρά να μάθουνε για το περιβάλλον, την ανακύκλωση, τη διαχείριση αποβλήτων και την κλιματική αλλαγή, μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιών που είχαν οργανώσει οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι από τον όμιλο V Group. Τα παιδιά έγιναν για λίγο "Σούπερ Ήρωες" και προσπάθησαν να σώσουν τον πλανήτη μας...

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού στις 20 Νοέμβρη ότι οφείλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά ένα βιώσιμο πλανήτη.

Στο τέλος της δραστηριότητας, δόθηκαν στα παιδιά "μαγικά" μολύβια, τα οποία στο τελείωμά τους είχαν σπόρους ντοματιάς, γαρυφαλλιάς και ηλιοτρόπιου. Τα παιδιά, αφού τα χρησιμοποιήσουν, μπορούν να φυτέψουν τον σπόρο σε γλάστρες και να δουν το φυτό τους να ανθίζει.

Ως ΕΛΙΞ θα θέλαμε ιδιαιτέρως να ευχαριστήσουμε την V Group of Companies για τη δημιουργία και υλοποίηση αυτής της πολύ όμορφης δράσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος "Όλα τα παιδιά στην Εκπαίδευση - All Children in Education (ACE Project)".

Το Πρόγραμμα "Όλα τα παιδιά στην Εκπαίδευση" υλοποιείται από την ΕΛΙΞ με τη στήριξη της UNICEF και τη συγχρηματοδότηση της Ε.Ε.

The Project "All Children in Education (ACE) is implemented by ELIX with support from UNICEF and is co-funded by the European Union.

elix enviroment education vgroup 3elix enviroment education vgroup 1

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ