ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Όλες οι ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου της ΕΛΙΞ.

 • 
        

  Από τις 3 μέχρι τις 6 Μαίου, η ΕΛΙΞ συμμετείχε στο Barcamp νεολαίας με τίτλο “Γειά σου Λειψία” - “Τι κάνεις Ευρώπη;” που φιλοξενήθηκε στην Λειψία και διοργανώθηκε από από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικογένειας, Ηλικιωμένων, Γυναικών και Νεολαίας (BMFSFJ) της Γερμανίας.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Εγχειρίδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περιέλαβε ως αξιόλογη πρακτική στον τομέα Εργασίας με Νέους* στο πεδίο της ένταξης προσφύγων και μεταναστών το πρόγραμμα «Εκπαίδευση για την Ένταξη: ποιοτική μάθηση και μη τυπική εκπαίδευση για παιδιά, πρόσφυγες και μετανάστες, στην Ελλάδα» που υλοποίησε η ΕΛΙΞ.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Η ΕΛΙΞ αναζητά εξειδικευμένο προσωπικό: Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό Καλοκαιρινών Προγραμμάτων – WorkCamps για τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών που θα διεξαχθούν τον Ιούλιο 2019 και απευθύνονται σε παιδιά και νέους με αναπηρίες, στην Δυτική Αττική και στην Θεσσαλονίκη.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Η ΕΛΙΞ αναζητά εξειδικευμένο προσωπικό: Βοηθούς Παιδαγωγών Καλοκαιρινών Προγραμμάτων – WorkCamps για τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών που θα διεξαχθούν τον Ιούλιο 2019 και απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, καθώς και σε παιδιά και νέους με αναπηρίες, στην Δυτική Αττική και στην Θεσσαλονίκη.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Η ΕΛΙΞ αναζητά εξειδικευμένο προσωπικό: Παιδαγωγούς Καλοκαιρινών Προγραμμάτων – WorkCamps, για τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών που θα διεξαχθούν τον Ιούλιο του 2019 και απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, καθώς και σε παιδιά και νέους με αναπηρίες, στην Δυτική Αττική και στην Θεσσαλονίκη.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Η ΕΛΙΞ αναζητεί Συντονιστές Πεδίου Προγραμμάτων Εθελοντικής Εργασίας – WorkCamps για την επίβλεψη της διεξαγωγής, υλοποίησης και επίλυσης θεμάτων λειτουργίας των καλοκαιρινών προγραμμάτων εθελοντικής εργασίας που διοργανώνει στην Αττική την Θεσσαλονίκη, την Πελοπόννησο (Νεμέα) και την Δυτική Ελλάδα (Αιτωλοακαρνανία) .

  Περισσότερα...

 • 
        

  Ένα νέο περιβαλλοντικό πρόγραμμα εγκρίθηκε και θα υλοποιήσει η ΕΛΙΞ αυτό το καλοκαίρι σε άμεση συνεργασία με την τοπική κοινωνία της ορεινής Αμβρακιάς και την υποστήριξη του Δήμου Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού εργαλείου του υπουργείου Περιβάλλοντος "Πράσινο Ταμείο".

  Περισσότερα...

 • 
        

  Στη λίστα με τα υποδειγματικά προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν στη Ελλάδα στο πλαίσιο του Erasmus+, συμπεριλαμβάνεται το "Peace Action Week - Making Change Happen" που υλοποιήθηκε από την ΕΛΙΞ.

  Το ΙΝΕΔΙΒΜ δημιούργησε και παρουσιάζει μια έκδοση με τις λεγόμενες “καλές πρακτικές” ή “επιτυχημένες ιστορίες” που έχουν υλοποιηθεί στην Ελλάδα και στη σελίδα 21 βρίσκεται το πρότζεκτ της ΕΛΙΞ, μετά και την υψηλή βαθμολογία που έλαβε στον σχετικό απολογισμό.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Στο Μεντάν της Ινδονησίας βρέθηκε η Διευθύντρια της ΕΛΙΞ Judith Wunderlich-Antoniou, για να συμμετάσχει στο “ToolKit Development Workshop” του προγράμματος "Building Bridges".

  Περισσότερα...

 • 
        

  Κάθε χρόνο, η ΕΛΙΞ διοργανώνει στην Ελλάδα εθελοντικά προγράμματα εργασίας (μικρής και μεσαίας διάρκειας), με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και συνοχής.

  Αυτό το καλοκαίρι, 4 προγράμματα θα πραγματοποιηθούν μέσω 10 συνολικά workcamps (διάρκειας 2 εβδομάδων) σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, προσφέροντας στις τοπικές κοινωνίες που τα φιλοξενούν και με την υποστήριξη δεκάδων εθελοντών από όλον τον κόσμο:

  Περισσότερα...

 • 
        

  Τα δυο προγράμματα εθελοντικής εργασίας "Διακοπές στο Σχολείο" στη Μάνδρα στοχεύουν στην υποστήριξη οικογενειών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, παρέχοντας στα παιδιά τους την ευκαιρία να περάσουν ποιοτικό καλοκαιρινό χρόνο στο σχολείο μέσω δημιουργικών δραστηριοτήτων.

  #Socialinclusion #Kids

  Περισσότερα...

 • 
        

  Ο Δήμος Θέρμου έχει ένα δίκτυο αρχαίων μονοπατιών που διασπείρονται στο ορεινό χωριό της Αμβρακία και που χρησιμοποιείται ευρέως από ντόπιους, τουρίστες καθώς και πεζοπόρους. Τα δυο προγράμματα εθελοντικής εργασίας "Μονοπάτια Αειφορίας" στοχεύουν στη συντήρηση και δημιουργία νέων μονοπατιών, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος, προκειμένου να ενισχυθεί η τοπική βιωσιμότητα.

  #Environment #Renovation # LocalSustainability

  Περισσότερα...

 • 
        

  Η παραγωγή κρασιού στη Νεμέα ξεκινά από την αρχαιότητα (πριν από το 1000 π.Χ.) και εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη αμπελουργική περιοχή της Ελλάδας. Τα δυο αυτά workcamps "Θερινό Κρασί στη Νεμέα" αποσκοπούν στην υποστήριξη της πανάρχαιης δραστηριότητας της συγκομιδής σταφυλιών.

  #Agriculture #CulturalHeritage

  Περισσότερα...

 • 
        

  Τα δυο workcamps "Αυτό το καλοκαίρι είναι δικό μας" στη Θεσσαλονίκη στοχεύουν στην υποστήριξη παιδιών και νέων με αναπηρίες, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να περάσουν ένα ευχάριστο καλοκαίρι μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες.

  #SocialInclusion #Disabilities

  Περισσότερα...

 • 
        

  Τα δυο workcamps "Αυτό το Καλοκαίρι είναι Δικό μας" στην Ελευσίνια στοχεύουν στην υποστήριξη παιδιών και των νέων με αναπηρίες, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να περάσουν ένα ευχάριστο καλοκαίρι μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες.

  #SocialInclusion #Disabilities

  Περισσότερα...

 • 
        

  H EΛΙΞ οργανώνει το ετήσιο σεμινάριο εκπαίδευσης ομαδαρχών για όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία του συντονισμού μιας διεθνούς ομάδας εθελοντών στο πλαίσιο των κοινωνικών προγραμμάτων που υλοποιεί στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2019.

  Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, 11-12 Μαΐου, από τις 10:00 έως τις 18:00 στην Αθήνα και περιλαμβάνει διάφορες θεματικές σχετικές με τη διαχείριση εθελοντικών ομάδων, την επίλυση συγκρούσεων, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, καθώς και πρακτικά θέματα οργάνωσης και συντονισμού εθελοντικών δράσεων στο πεδίο.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Το VolunTea, η αγαπημένη συνήθεια της ΕΛΙΞ, επιστρέφει ξανά και φέτος για να σε βοηθήσει να επιλέξεις το καταλληλότερο πρόγραμμα εθελοντισμού στο εξωτερικό για το καλοκαίρι του 2019.

  Η ΕΛΙΞ διοργανώνει εβδομαδιαίες συναντήσεις, με τίτλο “VolunTea”, που γίνονται κάθε Πέμπτη, σε δύο ομάδες, με την πρώτη να ξεκινά στις 16:00 και τη δεύτερη στις 17:00.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Γνωρίστε τις εθελόντριες του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης (ESC/EVS) που από τα μέσα Μαρτίου ενσωματώθηκαν στο δυναμικό της ΕΛΙΞ έτοιμες να συνεισφέρουν στο έργο μας.

  Η Μαρί, η Μάρθα και η Ζοάν έφτασαν στην Αθήνα από την Γαλλία και τη Γερμανία γεμάτες ενθουσιασμό και όρεξη να προσφέρουν και ήδη η δουλειά τους έχει δείξει τα πρώτα αποτελέσματα.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Επίσκεψη στο φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, Athens Science Festival, πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα 80 μαθητές και μαθήτριες του προγράμματος «Εκπαίδευση για την Ένταξη», που υλοποιεί η ΕΛΙΞ με την υποστήριξη της UNICEF, του IOM και της DG HOME.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Επίσκεψη στην ΕΛΙΞ, πραγματοποίησε ομάδα μαθητών της πρώτης τάξης του 11ου Λυκείου Πάτρας προκειμένου να ενημερωθεί από τα στελέχη της οργάνωσης μας για τον εθελοντισμό και τις δράσεις μας.

  Περισσότερα...

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ