ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΕΡΓΟ

Η ΕΛΙΞ υλοποιεί το πρόγραμμα με τίτλο “V.I.P. – Volunteering is Possible” που έχει εγκριθεί για χρηματοδότηση και υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Erasmus+.

Στόχος του προγράμματος είναι να προσεγγίσει νέους/νέες με λιγότερες ευκαιρίες ώστε να υποστηρίξει την συμμετοχή τους σε προγράμματα εθελοντικής εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους/νέες που αντιμετωπίζουν:

  • Οικονομικά εμπόδια: νέοι με χαμηλό βιοτικό επίπεδο, χαμηλό εισόδημα, μακροχρόνια άνεργοι.
  • Μαθησιακές δυσκολίες: νέοι με μαθησιακές δυσκολίες, άτομα που εγκαταλείπουν πρόωρα το σχολείο, άτομα με χαμηλή ειδίκευση, νέοι με χαμηλή σχολική απόδοση κλπ.
  • Πολιτισμικές διαφορές: μετανάστες ή πρόσφυγες ή απόγονοι αυτών, νέοι που ανήκουν σε εθνική μειονότητα, καθώς και άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πολιτισμικής ένταξης.
  • Γεωγραφικοί φραγμοί: άνθρωποι από απομακρυσμένες ή αγροτικές περιοχές, άτομα που ζουν σε μικρά νησιά ή στην περιφέρεια, άτομα από λιγότερο εξυπηρετούμενες περιοχές (περιορισμένα μέσα μαζικής μεταφοράς).

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΛΙΞ σε συνεργασία με 8 διεθνείς εταίρους από την Ιταλία, την Ουγγαρία, το Βέλγιο, τη Σλοβακία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Φινλανδία, την Εσθονία και την Πολωνία θα υλοποιήσει το παρόν πρόγραμμα με στόχο την προώθηση της διεθνούς κινητικότητας για 22 νέων εθελοντών.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, 11 νέοι που κατοικούν στην Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα διεθνές πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας

erasmus plus logo 2(workcamp) σε μία από τις προαναφερθείσες χώρες, ενώ 11 νέοι από άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα συμμετέχουν στα προγράμματα εθελοντικής εργασίας (workcamps) της ΕΛΙΞ.

Μέσω της συμμετοχής τους σε ένα workcamp, οι νέοι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία:
• Να βελτιώσουν τις δεξιότητες και τις ικανότητες που μπορούν να αξιοποιήσουν τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική τους ανάπτυξη (επικοινωνία στα αγγλικά, ανοιχτό πνεύμα, αυτοπεποίθηση).
• Να αναπτύξουν πολιτισμική συνείδηση και να ευαισθητοποιηθούν ώστε να αντιμετωπίζουν τα στερεότυπα, τις προκαταλήψεις, τις διακρίσεις και την ανισότητα.
• Να γίνουν ενεργοί πολίτες μέσω της συμμετοχής τους σε δημοκρατικές διαδικασίες ενώ ζουν και εργάζονται με άλλους τηρώντας συμφωνημένους στόχους, κανόνες και διαδικασίες.

 

Αν είστε κοινωνικοί λειτουργοί ή φορείς που εργάζεστε με νέους ηλικίας 17-30 ετών ή, αν γνωρίζετε νέους ανθρώπους που έχουν αυτό το κοινωνικό προφίλ και θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτό το πρόγραμμα παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Τηλέμαχο στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας εάν χρειαστείτε περαιτέρω πληροφορίες.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ