ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΕΡΓΟ

Μέσω της ΕΛΙΞ μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή στο Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων "Youth Engagement for Society", που διοργανώνεται από τη Γαλλική Οργάνωση "Vir'Volt", στην κοινότητα la Ferté Alais, στη Γαλλία. Είσαι μεταξύ 18 και 30 ετών και ενδιαφέρεσαι για ανταλλαγές σχετικά με τον ακτιβισμό, τη πολιτική συμμετοχή και πώς οι νέοι μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης, ίσης κοινωνίας; Μην περιμένεις άλλο!

Αναζητούμε τέσσερις (4) συμμετέχοντες, ηλικίας 18-30 και 1 group leader ηλικίας 18-30. 

Ημερομηνίες διεξαγωγής του προγράμματος: 8 με 22 Αυγούστου 2024 (Συμπεριλαμβάνονται οι ημέρες ταξιδιών)

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 3 Ιουνίου 2024

Το συνολικό κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 50 ευρώ.

Διαμονή και Διατροφή:
Η διαμονή θα γίνει στον χώρο κατασκήνωσης της οργάνωσης με συμμετοχή σε συλλογικές εργασίες (μαγείρεμα, καθάρισμα).

Δηλώστε την συμμετοχή στην online φόρμα στο τέλος της σελίδας.
Για οποιαδήποτε απορία, στείλατε e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με την ένδειξη "YE Youth Engagement for Society".


Σκοπός:
Το Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων οργανώνεται γύρω από το πώς οι νέοι από όλη την Ευρώπη μπορούν να είναι ή είναι ήδη ενεργοί στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος, να αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ιδιότητα του πολίτη και να αντιστέκονται στην άνοδο των ακροδεξιών τάσεων. Σε μια διαδικασία ανταλλαγής οικολογικών πρακτικών, θα χρησιμοποιήσουμε ανακυκλωμένα υλικά για να κάνουμε χειροτεχνικές κατασκευές με ξύλο και θα εργαστούμε στον κήπο μας.

Αν όλα αυτά τα θέματα σε ενδιαφέρουν και θες να συμμετάσχεις σε μια διαπολιτισμική εμπειρία σε ένα περιβαλλοντικό πλαίσιο, τότε κάνε αίτηση τώρα!

Στόχοι:

  • Ανταλλαγή απόψεων/πρακτικών και διεξαγωγή εργαστηρίων σχετικά με την πολιτική συμμετοχή, τις πρωτοβουλίες νέων και την ιδιότητα του πολίτη.
  • Ανταλλαγή απόψεων/πρακτικών σχετικά με το πώς να λαμβάνεται υπόψη η διαπολιτισμικότητα σε κοινωνικά ζητήματα, να αγωνιζόμαστε για περισσότερη ισότητα και βιωσιμότητα.
  • Μοιρασμα εμπειριών, τους τρόπους πολιτικής συμμετοχής και τους τρόπους δράσης.
  • Στήριξη ενός νεανικού πρότζεκτ με οικολογικές κατασκευές από ξύλο.

Υπόλοιπα Οικονομικά Στοιχεία

Η διαμονή και η διατροφή καλύπτονται πλήρως από τους διοργανωτές.
Τα αεροπορικά εισιτήρια μπορείτε να κλείστε ΜΟΝΟ καθώς έχετε λάβει γραπτή επιβεβαίωση της συμμετοχής σας στο πρόγραμμα από την ΕΛΙΞ.
Το κόστος μετακινήσεων επιστρέφεται στους συμμετέχοντες μετά από την ολοκλήρωση του προγράμματος μέσω τραπεζικής κατάθεσης και αφού έχουν καταθέσει τα απαραίτητα αποδεικτικά (αποδείξεις, εισιτήρια, boarding pass, κλπ.).Σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος Erasmus+ και σύμφωνα με την χιλιομετρική απόσταση το ποσό επιστροφής είναι 360€ για κάθε άτομο.
Αυτό σημαίνει πως, αν έχετε έναν προϋπολογισμό 360€ και πληρώσετε 220€, θα λάβετε όλα τα 220€, και σε αυτήν την περίπτωση θα είναι το 100% του ταξιδιού. Διαφορετικά, για παράδειγμα, αν ξοδέψετε 400€ με έναν προϋπολογισμό των 360€, θα λάβετε μέχρι 360€."
Το συνολικό κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 50€ και καλύπτουν μέρος των λειτουργικών και διοικητικών εξόδων της οργάνωσης ΕΛΙΞ.

Μετά το πρόγραμμα

Οι συμμετέχοντες καλούνται να συμπληρώσουν την ατομική αξιολόγηση (EU Survey) μετά από το πέρας του προγράμματος καθώς και να διοργανώσουν ένα workshop/δράση με όσα έμαθαν στο πρόγραμμα ώστε να λάβουν την αποζημίωση.

erasmus plus logo

Για οποιαδήποτε απορία, στείλατε e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με την ένδειξη "YE Youth Engagement for Society".

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:

Μέσω της ΕΛΙΞ, μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Γαλλία, με όνομα
"LABORATORY OF EXPERIENCES: BUILD TOGETHER ESCAPE GAMES TO WORK WITH YOUTH!’’ το οποίο
διοργανώνεται από την Οργάνωση SEM&VOL, οργάνωση αντιπρόσωπο της Solidarites Jeunesses. Στο πλαίσιο του
Προγράμματος οι νέοι θα μάθουν πώς να κατανοήσουν και να συνδεθούν με άλλες πολιτισμικές
πραγματικότητες, προωθώντας την κατανόηση και την αλληλεπίδραση χωρίς να χάνουν την ταυτότητά τους.
Επίσης, θα αναπτύξουν δεξιότητες συνεργασίας μέσω παιχνιδιών και θα εκμεταλλευτούν μη τυπικές μεθόδους
εκπαίδευσης για την οργάνωση διαπολιτισμικών εργαστηρίων με διάφορες ομάδες στόχου.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ