ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΕΡΓΟ

Η ΕΛΙΞ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πραγματοποίηση του Compass Training Course στην Αθήνα το Σεπτέμβρη του 2024 σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης – Τμήμα Νεολαίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Youth for Democracy και προσκαλεί εκπαιδευτικούς τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης, συμβούλους νέων, κοινωνικούς/ες επιστήμονες και πολιτισμικούς/ές διαμεσολαβητές/τριες που εργάζονται με νέα άτομα να συμμετάσχουν σε ένα 5ήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατική ιδιότητα του πολίτη σε διαπολιτισμικά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα.

Σκοπός
Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος Compass National Training Course είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων/ουσών με τις έννοιες, τους στόχους και τις μεθόδους της εκπαίδευσης στη δημοκρατική ιδιότητα του πολίτη και της εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα (EDC/HRE), μέσω της βιωματικής γνωριμίας τους με τα εκπαιδευτικά εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης, έχοντας ως κύριο σημείο αναφοράς το εκπαιδευτικό εγχειρίδιο Compass (Πυξίδα). Ο απώτερος στόχος είναι η κατάκτηση δεξιοτήτων και γνώσεων που θα επιτρέψουν στους/στις συμμετέχοντες/ουσες να προάξουν και να υποστηρίξουν συστηματικά δράσεις προσανατολισμένες στην εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατική συμμετοχή σε διαπολιτισμικά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, στο πλαίσιο μιας συμπεριληπτικής εκπαιδευτικής κουλτούρας.

Προφίλ Συμμετεχόντων/ουσών
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για συμμετέχοντες/ουσες που είναι:

 • Εκπαιδευτικοί τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης
 • Youth workers - σύμβουλοι νέων
 • Κοινωνικοί επιστήμονες, κοινωνικοί λειτουργοί
 • Πολιτισμικοί/ές διαμεσολαβητές/τριες, με έμφαση σε όσες και όσους εργάζονται σε πολυπολιτισμικά και πολύγλωσσα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα ή/και υποστηρίζουν μαθητές και μαθήτριες που υφίστανται κοινωνικό και εκπαιδευτικό αποκλεισμό.

Όλοι/ες οι συμμετέχοντες/ουσες θα πρέπει επίσης:

 • να μιλούν ελληνικά ή/και αγγλικά,
 • να εργάζονται, να δραστηριοποιούνται ή να συνδέονται με έναν εκπαιδευτικό φορέα ή φορέα νεολαίας,
 • να έχουν εκπαιδευτική εμπειρία ή εμπειρία στην εργασία με νέους και νέες,
 • να ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν εκπαιδευτικές δράσεις, παρεμβάσεις και προγράμματα εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα στο πλαίσιο/φορέα εργασίας τους,
 • να μπορούν και να θέλουν να δράσουν ως πολλαπλασιαστές στο πεδίο της HRE/EDC,
 • να έχουν κίνητρο να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στην εκπαίδευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με άλλους/ες συμμετέχοντες/ουσες,
 • να δεσμεύονται ότι θα συμμετέχουν στο σύνολο της εκπαίδευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης.

Ημερομηνίες

Διάστημα: Δευτέρα 2/9/2024 έως και Παρασκευή 6/9/2024
Διάρκεια: 40 ώρες (9:00 – 17:00 καθημερινά)

Λεπτομέρειες

Γλώσσες εκπαίδευσης: ελληνικά και αγγλικά

Τρόπος υλοποίησης: δια ζώσης για το σύνολο της εκπαίδευσης

Κόστος: Η εκπαίδευση είναι δωρεάν. Καλύπτεται πλήρως το κόστος διατροφής, ενώ υπάρχει δυνατότητα κάλυψης του κόστους διαμονής για περιορισμένο αριθμό ατόμων (εκτός έδρας)

Υποβολή αίτησης συμμετοχής στην φόμρα παρακάτω. 
Προθεσμία υποβολής: 23 Ιουλίου 2024, 17:00 (ΕΕΤ)

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις λεπτομέριες της πρόσκλησης πριν την υποβολή της αίτησής σας, εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες & διευκρινίσεις: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η εκπαίδευση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Νεολαίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο πλαίσιο του προγράμματος Youth for Democracy.

COE Youth Jeunesse


Εντάσσεται και υποστηρίζει τη Δράση 2 “Ανάπτυξη ικανοτήτων εκπαιδευτικών” του έργου “Δικαιώματα στη Γλώσσα μας - ΔίΓλωσμα” που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Building a robust and democratic civic space» (BUILD), με φορέα υλοποίησης την ΕΛΙΞ - Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας. Το BUILD συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση, μέσω του προγράμματος Citizens, Equality, Rights and Values (CERV), το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ Κύπρου.
Περισσότερες πληροφορίες για το “Δικαιώματα στη Γλώσσα μας” θα βρείτε στον ιστότοπο του Ιδρύματος Μποδοσάκη και στον ιστότοπο του έργου Δίγλωσμα.

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ