ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΕΡΓΟ

Η ΕΛΙΞ συμμετέχει σε ένα τριετές πρόγραμμα που θα διαρκέσει από τον Ιανουάριο του 2020 έως τον Δεκέμβριο του 2022, με τίτλο «Time 2 Team» και έχει εγκριθεί για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρόγραμμα συντονίζεται από την Concordia (Γαλλία) και θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή των εταίρων: ELIX (Ελλάδα), Allianssi (Φινλανδία), Grenzenlos (Αυστρία), IBG (Γερμανία), Lunaria (Ιταλία) , Egyesek (Ουγγαρία), Solidarités Jeunesses (Γαλλία) και Compagnons Bâtisseurs - CBB (Βέλγιο), καθώς και το διεθνές δίκτυο Alliance of European Voluntary Service Organations (Alliance).

Κατά τα τελευταία 100 χρόνια της ύπαρξής του, το κίνημα της Διεθνούς Εθελοντικής Υπηρεσίας αναπτύσσει διεθνή προγράμματα εθελοντικής εργασίας, τα οποία έχουν πλέον αναγνωριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη σύσταση του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης και τη χρηματοδότηση διεθνών εθελοντικών ομάδων. Κάθε χρόνο διοργανώνονται περισσότερα από 5000+ τοπικά προγράμματα με τη συμμετοχή περισσότερων από 40000 διεθνών εθελοντών από όλο τον κόσμο.

Κατά συνέπεια, το έργο στοχεύει στη διασφάλιση της βιωσιμότητας των διεθνών προγραμμάτων εθελοντικής εργασίας, είτε χρηματοδοτούνται από ένα πρόγραμμα της ΕΕ είτε από άλλες πηγές, καθώς και για την αναβάθμιση ήδη διαθέσιμων μεθόδων που θα οδηγήσουν στη βελτίωση της ποιότητας και της αναγνώρισης της αξίας του εθελοντισμού των νέων στην Ευρώπη.

Μέσω μιας διεξοδικής ταυτοποίησης των πρακτικών και της μεθοδολογικής ανάλυσης αυτών, οι εταίροι του προγράμματος θα είναι σε θέση να παρουσιάσουν μεθόδους και εργαλεία για συμβούλους νέων (youth workers) και εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του διεθνούς εθελοντισμού και κινητικότητας.

Με βάση την εμπειρία των εταίρων που συμμετέχουν στο έργο, στοχεύουμε να αναλύσουμε την τρέχουσα πραγματικότητα, να ανταλλάξουμε και να τροποποιήσουμε ορθές πρακτικές ώστε να είμαστε σε θέση να πολλαπλασιάσουμε τα αποτελέσματα, διαδίδοντας τα σε άλλους φορείς που εφαρμόζουν προγράμματα εθελοντικής εργασίας.

Οι εταίροι προσβλέπουν στην παραγωγή ενός ευρέος φάσματος αποτελεσμάτων που στοχεύουν στην βελτίωση του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης (εθελοντικές ομάδες - volunteering teams), που συμπεριλαμβάνουν την ανάπτυξη μιας SWOT ανάλυσης, την κατάρτιση μιας έκθεσης ορθών πρακτικών, την δημοσίευση κατευθυντήριων γραμμών για την εφαρμογή των ομάδων εθελοντισμού ESC καθώς και συστάσεις πολιτικής προς την ΕΕ.

erasmus plus logo 2 EU european solidarity corps 4x3 en

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ