WORKCAMPS

Ερωτήσεις και απαντήσεις για μια ασφαλής εθελοντική χρονιά! Τι πρέπει να γνωρίζω:

Μπορείς να βρεις όλες τις ευκαιρείς εθελοντισμού για την Ελλάδα και εξωτερικό στην Μηχανή Αναζήτησης της ιστοσελίδας μας. Τον Μάρτιο θα ανακοινωθούν και άλλα, καινούργια προγράμματα για το 2021.

 

Τα δεδομένα για τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγεία αλλάζουν καθημερινά, γι’ αυτό το λόγο και πρέπει αυτή την χρονιά να είμαστε ιδιαίτερα οργανωμένοι/ες και σωστά ενημερωμένοι/ες.

Θα γίνουν τα Workcamps;
Οι οργανώσεις κάνουν μεγάλη προσπάθεια να υλοποιήσουν τα προγράμματα εθελοντικής εργασίας που έχουν προγραμματισθεί, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες των δημόσιων αρχών. Ανάλογα με την κατάσταση της πανδημίας στην κάθε χώρα, κάποια προγράμματα μπορεί να ακυρωθούν ή να αλλάξουν οι ημερομηνίες υλοποίησης.
Για κάθε αλλαγή ή ακύρωση η ΕΛΙΞ θα ενημερώνει τους εθελοντές εγκαίρως.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η ΕΛΙΞ θα προσπαθήσει να βρει θέση σε κάποιο άλλο πρόγραμμα, πάντα σε συνεννόηση με τους εθελοντές.

Θα είναι ασφαλές το Workcamp;
Η κάθε οργάνωση έχει δεσμευτεί να εξασφαλίσει την υλοποίηση των εθελοντικών προγραμμάτων, σύμφωνα με τα μέτρα που λαμβάνονται από τους κρατικούς φορείς.

 • Συγκεκριμένος αριθμός εθελοντών
 • Ασφαλείς Δραστηριότητες
 • Ανάλογα διαμορφωμένοι χώροι διαμονής.
 • Υποστήριξη εθελοντών
 • Ενημέρωση Εθελοντών

Μπορώ να ταξιδεύω στο εξωτερικό;
Προς το παρόν τα ταξίδια από και προς την Ελλάδα επιτρέπονται.

COVID-19 Test: Μερικές χώρες ζητάνε αρνητικό COVID test κατά την είσοδο στη χώρα. Τα έξοδα για COVID Test καλύπτονται από τους εθελοντές. COVID Test ενδέχεται να χρειαστείτε και για την επιστροφή σας στην Ελλάδα.

Καραντίνα: Σε μερικές χώρες οι καραντίνα είναι υποχρεωτική ακόμα και αν υπάρχει αρνητικό τεστ. Τα έξοδα διαμονής σε περίπτωση καραντίνας καλύπτονται από τους εθελοντές εκτός και αν υπάρχει δυνατότητα υποστήριξης από τον οργανισμό φιλοξενίας. Σε περίπτωση καραντίνας οι οργανώσεις φιλοξενίας θα υποστηρίξουν τους εθελοντές στις καθημερινές ανάγκες.

Εμείς παρακολουθούμε την εξέλιξη των μέτρων για τις χώρες που θα υλοποιηθούν τα προγράμματα εθελοντικής εργασίας και μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε τις πιο πρόσφατες και έγκυρες πληροφορίες.

Για Ταξίδια στην Ευρώπη:
Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε την εξέλιξη της κατάστασης του κορωνοϊού στη χώρα μας και στην Ευρώπη είναι το ReOpen EU https://reopen.europa.eu/el

Οι πληροφορίες επικαιροποιούνται τακτικά και διατίθενται σε 24 γλώσσες με βάση τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

 • Παρέχει πληροφορίες σχετικά με τους διάφορους περιορισμούς όπως καραντίνα, Test Covid, κινητές εφαρμογές ιχνηλάτησης επαφών και προειδοποίησης για τον κορωνοϊό.
  Αυτό θα σας βοηθήσει να προγραμματίσετε το ταξίδι σας στην Ευρώπη, παραμένοντας ταυτόχρονα ασφαλής και υγιής.

Εθελοντές που ταξιδεύουν από και προς Ελλάδα θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει την φόρμα PLF από το Travel.gov https://travel.gov.gr/#/

Για Ταξίδια εκτός Ευρώπης:
Είναι λίγες οι χώρες εκτός Ευρώπης που πραγματοποιούν προγράμματα Workcamps.

Μέχρι στιγμής τα διαθέσιμα προγράμματα αφορούν στην Κένυα και Μοζαμβίκη. Αν έχετε δει κάποιο από τα προγράμματα σε αυτές τις χώρες, επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι σας.

Αεροπορικά Εισιτήρια:
Συμβουλεύουμε όλους τους εθελοντές να κλείνουν την FLEX επιλογή εισιτηρίων που προσφέρουν οι αεροπορικές εταιρίες.

Πολιτική ακύρωσης COVID-19:
Τα μέτρα κάθε χώρας αλλάζουν τακτικά και δεν είναι προβλέψιμα. Η σωστή οργάνωση είναι ένας καλός τρόπος να αντιμετωπίσουμε τυχόν αναποδιές στα σχέδιά μας.

Κάθε οργάνωση φιλοξενίας θα μας ενημερώνει το συντομότερο δυνατόν για την υλοποίηση του προγράμματος για να μπορέσουν οι εθελοντές να κανονίσουν την διαδικασία ταξιδιού.

Πολιτική ακύρωσης σχετικά με το ποσό συμμετοχής 100€ που καταβάλλεται στην ΕΛΙΞ:

 • Το ποσό δεν επιστρέφεται αν αποφασίσετε εσείς την ακύρωση της συμμετοχής σας, ενώ το πρόγραμμα πραγματοποιείται τις προγραμματισμένες ημερομηνίες και τα ταξίδια από και προς την χώρα φιλοξενίας επιτρέπονται.
 • Το ποσό συμμετοχής επιστρέφεται εάν ακυρωθεί το εθελοντικό πρόγραμμα λόγω COVID και δεν είναι δυνατή η συμμετοχή σε άλλο πρόγραμμα της αρεσκείας σας.
 • Το ποσό συμμετοχής επιστρέφεται εάν δεν γίνετε δεκτοί σε καμία από τις επιλογές σας και εμείς δεν μπορέσουμε να σας βρούμε θέση σε άλλο πρόγραμμα της αρεσκείας σας, τότε σου επιστρέφεται άμεσα το ποσό συμμετοχής.

Περισσότερες πληροφορίες για τους Όρους και την Διαδικασία Συμμετοχής θα βρείτε στη ιστοσελίδα μας.

Η έμπειρη ομάδα μας είναι εδώ να σας υποστηρίξει και να απαντήσει σε όλες τις απορίες. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ