WORKCAMPS

Μάθε τι είναι ένα workcamp εδώ!

 Όλο και περισσότεροι ανθρώποι αναζητούν μια εμπειρία που θα τους εμπλουτίσει, που θα τους δώσει την ευκαιρία να συνδεθούν με νέες κουλτούρες και ανθρώπους, και να αφήσουν το στίγμα τους στον κόσμο. Εάν ανήκετε σε αυτούς που ψάχνουν για μια περιπέτεια που θα σας αλλάξει, τότε τα Θερινά Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας (Workcamps) είναι για εσάς!

Παρακάτω θα βρείτε 7 προτάσεις για workcamps στην Αρμενία για τους μήνες ΜΑΪΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2024. Επιλέξτε το Πρόγραμμα που σας ταιριάζει και ετοιμαστείτε για την εμπειρία της ζωής σας!

Η ΕΛΙΞ και οι συνεργάτες της στο διεθνές δίκτυο "Alliance of European Voluntary Service Organizations" έχουν οργανώσει τα πιο συναρπαστικά και ενδιαφέροντα Workcamps του καλοκαιριού σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Αυτά τα προγράμματα δεν είναι απλώς μια ευκαιρία για εθελοντισμό, είναι μια πύλη προς νέες περιπέτειες, μια ευκαιρία να ανακαλύψετε νέες πτυχές του εαυτού σας και να εξερευνήσετε την πολυμορφία της Ευρώπης.

Μέσα από μια πληθώρα προγραμμάτων, μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα, είτε σας ενδιαφέρει να βοηθήσετε σε περιβαλλοντικά θέματα, είτε να ασχοληθείτε με την πολιτιστική ανταλλαγή και την εκπαίδευση. Είτε είστε νέοι στον εθελοντισμό είτε έμπειροι, υπάρχει ένα πρόγραμμα για εσάς!

Αν αισθάνεστε ότι αυτή η περιγραφή ταιριάζει στα όνειρά σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για να σας βοηθήσουμε να βρείτε το ιδανικό πρόγραμμα που θα σας συναρπάσει!

Πατώντας το όνομα του workcamp, σας οδηγεί στην μηχανή αναζήτησης προγραμμάτων, εκέι θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες, επιλέξτε "Details".

HUJ 5 - JOINT WORKCAMP – ZVARTNOTS CATHEDRAL - CULT - 01/05/24-30/06/24 – Age 18-99
Σημείωση: Το workcamp διαρκεί μόνο 10 ημέρες κατά τη διάρκεια αυτών των ημερομηνιών. Περιγραφή προγράμματος θα βρείτε στο HUJ 1, από κάτω. 

HUJ 1 - ZVARTNOTS CATHEDRAL - ENVI/EDU - 31/07/24 - 13/08/24 – Ηλικία 18-99
Ο κύριος στόχος του workcamp είναι η διατήρηση αυτού του ιστορικού τόπου για τις μελλοντικές γενιές, η διατήρησή του σε αξιόλογες συνθήκες για να επιτρέπεται στους επισκέπτες να εμπλουτίζονται πνευματικά και να θαυμάζουν την ομορφιά και το μεγαλείο αυτού του μνημείου. Οι δραστηριότητες για τους εθελοντές περιλαμβάνουν:

  • Συντήρηση του χώρου - απομάκρυνση της υπεραναπτυγμένης χλόης και των ζιζανίων.
  • Εθνικοί ήχοι του Zvartnots - εκμάθηση αρμενικών εθνικών χορών και τραγουδιών.
  • Πολιτιστικό πρόγραμμα - Οι εντυπώσεις μου για την Παγκόσμια Κληρονομιά, παρουσιάσεις PowerPoint των εθελοντών για τις εντυπώσεις και τα συναισθήματά τους σχετικά με το έργο και τα σχέδια για το μέλλον.
  • Παρουσίαση των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι εθελοντές και των Αντικειμένων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO που υπάρχουν εκεί.

Το ειδικό σχολείο για παιδιά με προβλήματα όρασης ιδρύθηκε το 1939 στο Ερεβάν. Αυτό το σχολείο είναι το μοναδικό στην Αρμενία όπου η εκπαίδευση οργανώνεται χρησιμοποιώντας το σύστημα Braille. Τα περισσότερα από τα παιδιά μένουν στο σχολείο κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και επιστρέφουν στο σπίτι μόνο για τις διακοπές. Το σχολείο παρέχει στα παιδιά δευτεροβάθμια και εξειδικευμένη εκπαίδευση. Από το 2014 έως το 2023 οι εθελοντές ανακαίνισαν αίθουσες, διαδρόμους, θρανία. Κατά τη διάρκεια του workcamp, τα παιδιά θα είναι σε διακοπές και οι εθελοντές θα είναι μόνοι στο κτίριο του σχολείου.

HUJ 7 - JOINT– HOPESHINE - RENO/ENVI - 01/06/24 - 30/06/24 – Ηλικία 18-28
Ο στόχος αυτού του workcamp περιλαμβάνει ανακαινιστικές εργασίες, συμπεριλαμβανομένων εργασιών βαψίματος, καθώς και συντήρησης και βελτίωσης του χώρου. Οι εθελοντές γίνονται δεκτοί για 10 ημέρες. Οι ημέρες που αναφέρονται παραπάνω δεν είναι οι ημέρες του camp.

HUJ 3 - HOPESHINE - RENO/ENVI - 06/08/24 - 19/08/24 – Ηλικία 18-99
Ο στόχος αυτού του workcamp περιλαμβάνει ανακαινιστικές εργασίες, συμπεριλαμβανομένων εργασιών βαψίματος, καθώς και συντήρησης και βελτίωσης του χώρου.

HUJ 2 - SMILE TO TREAT I - ENVI/KIDS/DISA - 01/08/24 - 14/08/24 – Ηλικία 18-99
Ο στόχος αυτού του workcamp είναι η οργάνωση του ελεύθερου χρόνου μιας μικρής ομάδας παιδιών με αναπηρία που λαμβάνουν θεραπεία σε αυτό το Κέντρο και περιβαλλοντικές εργασίες στον χώρο. Η μέρα των εθελοντών θα ξεκινήσει με περιβαλλοντικές εργασίες: συντήρηση του χώρου, καθαρισμός του παιδικού παιδικής χαράς από ζιζάνια και χόρτα, βαψίματα και ορισμένες ανακαινιστικές εργασίες. Μετά το τέλος της θεραπείας των παιδιών, οι εθελοντές θα τους συνοδεύσουν για να ζωγραφίσουν, να κάνουν γλυπτική,, να τραγουδήσουν και να χορέψουν, να κάνουν φυσική άσκηση και να παίξουν παιχνίδια. Στο τέλος του camp, οι εθελοντές και τα παιδιά θα οργανώσουν ένα αποχαιρετιστήριο concert. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικά και επιστολές ευγνωμοσύνης στο τέλος του workcamp.

HUJ 4 - SMILE TO TREAT II - ENVI/KIDS/DISA - 01/05/24 - 30/06/24 – Ηλικία 18-99
Περιγραφή προγράμματος θα βρείτε στο HUJ 2, από επάνω. 

HUJ 6 - JOINT WORKCAMP– SMILE TO TREAT - ENVI/KIDS/DISA - 01/09/24 - 30/09/24– Ηλικία 18-99
Περιγραφή προγράμματος θα βρείτε στο HUJ 2, από επάνω. Οι εθελοντές γίνονται δεκτοί για 10 ημέρες. Οι ημέρες που αναφέρονται παραπάνω δεν είναι οι ημέρες του camp. Η πληρωμή συμφωνείται μεταξύ των δύο μερών.

 

Θα βρείτε και πολλά περισσότερα στην μηχανή αναζήτητής μας!!

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ