WORKCAMPS

Μάθε τι είναι ένα workcamp εδώ!

Αν είστε από αυτούς που αναζητούν μια περιπέτεια που θα σας αλλάξει την ζωή και είστε 14-17 ετών, τότε τα Καλοκαιρινά Workcamp για Εφήβους είναι για εσάς! Όσοι αναζητούν μια εμπειρία που θα τους εμπλουτίσει, που θα τους επιτρέψει να συνδεθούν με νέες κουλτούρες και ανθρώπους και να αφήσουν το σημάδι τους στον κόσμο θα βρούν παρακάτω τις 7 προτάσεις για Workcamp για Εφήβους στη Γαλλία για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2024.

Επιλέξτε το Πρόγραμμα που σας ταιριάζει και ετοιμαστείτε για την εμπειρία της ζωής σας!

Η ΕΛΙΞ και οι συνεργάτες της στο διεθνές δίκτυο "Alliance of European Voluntary Service Organizations" έχουν οργανώσει τα πιο συναρπαστικά και ενδιαφέροντα Workcamps του καλοκαιριού σε όλη την Ευρώπη. Αυτά τα προγράμματα δεν είναι απλώς μια ευκαιρία για εθελοντισμό, είναι μια πύλη προς νέες περιπέτειες, μια ευκαιρία να ανακαλύψετε νέες πτυχές του εαυτού σας και να εξερευνήσετε την πολυμορφία της Ευρώπης.

Μέσα από μια πληθώρα προγραμμάτων, μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα, είτε σας ενδιαφέρει να βοηθήσετε σε περιβαλλοντικά θέματα, είτε να ασχοληθείτε με την πολιτιστική ανταλλαγή και την εκπαίδευση. Είτε είστε νέοι στον εθελοντισμό είτε έμπειροι, υπάρχει ένα πρόγραμμα για εσάς!

Αν αισθάνεστε ότι αυτή η περιγραφή ταιριάζει στα όνειρά σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για να σας βοηθήσουμε να βρείτε το ιδανικό πρόγραμμα που θα σας συναρπάσει!

Πατώντας το όνομα του workcamp, σας οδηγεί στην μηχανή αναζήτησης προγραμμάτων, εκέι θα βρείτε περισσότερες λεπτομέριες, επιλέξτε "Details".

1) CONCF-1304 – RENOVATION IN PROVENCE - 12/07/24 - 26/07/24 - RENO/ENVI – Ηλικία 15-17
Συμμετάσχετε στην αποκατάσταση του πολιτιστικού χώρου του Collobrieres, ενός χωριού στην καρδιά της Προβηγκία-Άλπεις-Κυανή Ακτή, επίσης γνωστό ως Πρωτεύουσα του Κάστανου. Ο δήμος ζήτησε από έναν αρχιτέκτονα να αναπτύξει ένα έργο για την αναβάθμιση του εξωτερικού της εκκλησίας του Αγίου Πονς, προκειμένου να αποκατασταθεί το βοτσαλωτό δάπεδο που οδηγεί στην εκκλησία. Το έργο στοχεύει στην υποστήριξη του δήμου και των τοπικών συλλόγων στην υλοποίηση της ανακαίνισης του ξηρολιθικού δαπέδου, που παραδοσιακά ονομάζεται " calade ", σε αυτή τη μαγευτική εκκλησία του 11ου αιώνα.

2) ANEC04  - APPORTE TA PIERRE E L EDIFICE - ROLLING AND CUTT - 08/07/24 - 26/07/24 - RENO/ENVI/MANU – Ηλικία 15-17
Φέτος, πηγαίνετε στους κήπους του Capuchins, για να ολοκληρώσετε τις εργασίες που ξεκίνησαν το 2021. Στόχος τουworkcamp είναι να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των τοίχων με δύο αρχαίες και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνικές: την ασβεστοκονία και την ξηρολιθιά, για τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση των τουριστών και των ντόπιων. Στους τοίχους από ασβεστοκονία, θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες εργασίες όπως, ανασύνδεση των λίθων με ασβεστοκονία, ανύψωση του τοίχου στο αρχικό του ύψος, τοποθέτηση κεραμιδιών κλπ. Στους τοίχους από ξηρολιθιά, θα μάθετε να ταξινομείτε τις πέτρες ανάλογα με τη χρήση τους, να τις κόβετε και να τις τοποθετείτε για να δώσετε μια νέα νεότητα στον τοίχο.Τέλος, Θα έχετε την ευκαιρία να καθοδηγείστε από έναν επαγγελματία κατασκευαστή τοίχων: την ευκαιρία να ανακαλύψετε (ή να τελειοποιήσετε) τις τεχνικές της ασβεστοκονίας και της ξηρολιθιάς.

3) CONCF-3106 - THE SKATEPARK WILL BE MINE - 10/07/24 - 24/07/24 - ENVI – Ηλικία 15-17
Ελάτε να εργαστείτε με νέους από το Saint Orens. Στις πύλες της Τουλούζης, θα βρείτε την πόλη Saint Orens de Gameville, μια δυναμική και σύγχρονη πόλη. Θα συμμετάσχετε σε μια αποστολή για την κατασκευή αστικών επίπλων. Ο στόχος σας θα είναι να κατασκευάσετε έπιπλα από ξύλο παλέτας, τα οποία θα τοποθετηθούν στο skatepark και κοντά σε μια λίμνη, ώστε να τα απολαμβάνουν όλοι.

4) ANEC11 - VIENS EMBELLIR LES JARDINS PARTAGES D AURILLAC GR - 02/07/24 - 15/07/24 - ENVI/CONS/MANU – Ηλικία 14-17
Σε αυτό το workcamp οι εργασίες θα επικεντρωθούν στην καλλωπισμό των κοινόχρηστων κήπων του Aurillac και στη συμμετοχή στην προστασία του περιβάλλοντος στην ύπαιθρο του Aurillac. Οι κοινόχρηστοι κήποι έχουν σχεδιαστεί ως τόπος βιοποικιλότητας και συνάντησης των τοπικών κατοίκων. Διάφορες εργασίες σας περιμένουν στους κήπους: - η δημιουργία κοινόχρηστου compost, - η ανάπτυξη ενός κομματιού γης για την ενθάρρυνση της βιοποικιλότητας, - η δημιουργία κουτιών λουλουδιών και διακοσμητικών πινακίδων. Αυτή θα είναι μια ευκαιρία για σας να μάθετε πολλά για την κηπουρική και τη βιοποικιλότητα, και να γνωρίσετε τους κηπουρούς του Aurillac. Ακριβώς έξω από την πόλη, θα συμμετάσχετε επίσης στη διατήρηση της τοπικής απειλούμενης πανίδας (αμφίβια και νυχτερίδες) που ζουν στην ευαίσθητη φυσική περιοχή του Puy Courny. Η ομάδα θα συμμετάσχει στη ζωή των κήπων και θα ανακαλύψει αυτό το μικρό παράδεισο που είναι επίσης μια σπουδαία πρωτοβουλία για τον πλανήτη μας. Το έργο θα είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στη βιοποικιλότητα και τη δημιουργικότητα.

5) ANEC18 - AIDE-NOUS E CREER DES ESPACES DE DETENTE ET DE CO - 24/06/24 - 07/07/24 - CONS/MANU – Ηλικία 14-17
Βοηθήστε μας να δημιουργήσουμε χώρους χαλάρωσης και συνάντησης για τον ιππόδρομο. Το έργο: Υπό την επίβλεψη ενός τεχνικού εκπαιδευτή, θα μάθετε πώς να κατασκευάζετε στιβαρά τραπέζια πικνίκ από ξύλο, τα οποία θα τoποθετηθούν στην αυλή του ιπποδρόμου. Βήματα κατασκευής: - Κόψτε το ξύλο σύμφωνα με τα σχέδια - Ελαφρώς γυαλίστε το - Εφαρμόστε λινέλαιο με πινέλο για να το βάψετε - Συναρμολογήστε τα διάφορα στοιχεία - Στερεώστε τα τραπέζια στο έδαφος. Τεχνικές λεπτομέρειες: Τα τραπέζια θα κατασκευαστούν από ξύλο πεύκου, ένα ανθεκτικό και ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες ξύλο. Θα είναι τυπικού μεγέθους και εξοπλισμένα με σταθερούς πάγκους.

6) ANEC02 - THE FORTRESS OF MONTAIGU LE BLIN 1 - 17/06/24 - 03/07/24 - RENO – Ηλικία 14-17
Συμμετάσχετε στην προστασία και την αναβάθμιση αυτής της εκπληκτικής κληρονομιάς! Μέσα στο κάστρο, θα πραγματοποιήσετε διάφορες εργασίες αποκατάστασης των τειχών (προμαχώνες, πύργους) χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές και θα βοηθήσετε στη συντήρηση της βλάστησης (καθαρισμός θάμνων κλπ.) καθώς και σε πολλές άλλες ποικίλες εργασίες. Δεν απαιτούνται ειδικές δεξιότητες για την εργασία, είναι απλώς μια ευκαιρία να μάθετε. Πέρα από αυτήν την εργασία, θα προβληματιστείτε μαζί για την αειφόρο ανάπτυξη χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές στην αποκατάσταση του φρουρίου, αλλά και στην καθημερινή ζωή της ομάδας. Οι επικεφαλής του κάμπινγκ θα σας καθοδηγήσουν καθ' όλη τη διάρκεια του έργου. Θα συμμετάσχετε επίσης στις τουριστικές δραστηριότητες του χώρου, υποδεχόμενοι τους επισκέπτες (τουρίστες και τοπικούς κατοίκους) στο κάστρο, εξηγώντας τους τις εργασίες και δείχνοντας την πρόοδο που έχετε κάνει τις τελευταίες εβδομάδες. Η προστασία αυτού του κομματιού κληρονομιάς απαιτεί χρόνο και πολλή ενέργεια. Ελάτε να συμβάλλετε στην ανοικοδόμησή του!

7) ANEC08 - THE FORTRESS OF MONTAIGU LE BLIN 2 - 05/07/24 - 19/07/24 - RENO – Ηλικία 14-17
Mέσω αυτών των workcamp μπορείτε να συμμετάσχετε στην προστασία και την αναβάθμιση μια εκπληκτικής κληρονομιάς. Μέσα στο κάστρο, θα πραγματοποιήσετε διάφορες εργασίες αποκατάστασης τοίχων (προμαχώνες, πύργους) χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές και θα βοηθήσετε στη συντήρηση της βλάστησης (καθαρισμός θάμνων κλπ.) καθώς και σε πολλές άλλες ποικίλες εργασίες. Δεν απαιτούνται ειδικές δεξιότητες για την εργασία, είναι απλώς μια ευκαιρία να μάθετε. Πέρα από αυτήν την εργασία, θα μιλήσετε με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες για την αειφόρο ανάπτυξη χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές στην αποκατάσταση του φρουρίου, αλλά και στην καθημερινή ζωή της ομάδας. Οι team leaders του workcamp θα σας καθοδηγήσουν καθ' όλη τη διάρκεια του έργου. Θα συμμετάσχετε επίσης στις τουριστικές δραστηριότητες του χώρου υποδεχόμενοι τους επισκέπτες (τουρίστες και τοπικούς κατοίκους) στο κάστρο και εξηγώντας τις εργασίες, δείχνοντας την πρόοδο που έχετε κάνει τις τελευταίες εβδομάδες. Η προστασία αυτού του κομματιού κληρονομιάς απαιτεί χρόνο και πολλή ενέργεια. Ελάτε να συμβάλλετε στην ανοικοδόμησή του!

Θα βρείτε και πολλά περισσότερα στην μηχανή αναζήτητής μας!!

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ