WORKCAMPS

Μάθε τι είναι ένα workcamp εδώ!

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν μια εμπειρία που θα τους εμπλουτίσει, που θα τους επιτρέψει να συνδεθούν με νέους πολιτισμούς και ανθρώπους, και να αφήσουν το στίγμα τους στον κόσμο. Αν είσαι ένας από αυτούς που αναζητούν μια περιπέτεια που θα σε αλλάξει, τότε τα Summer Workcamps είναι για σένα!

Παρακάτω θα βρεις προτάσεις για workcamps σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες τους μήνες ΙΟΥΝΙΟ - ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2024. Διάλεξε το πρόγραμμα που σου ταιριάζει και ετοιμάσου για την εμπειρία μιας ολόκληρης ζωής!

Η ΕΛΙΞ και οι συνεργάτες της στο διεθνές δίκτυο "Alliance of European Voluntary Service Organizations" έχουν οργανώσει τα πιο συναρπαστικά και ενδιαφέροντα Workcamps του καλοκαιριού σε όλη την Ευρώπη. Αυτά τα προγράμματα δεν είναι απλώς μια ευκαιρία για εθελοντισμό, είναι μια πύλη προς νέες περιπέτειες, μια ευκαιρία να ανακαλύψετε νέες πτυχές του εαυτού σας και να εξερευνήσετε την πολυμορφία της Ευρώπης.

Μέσα από μια πληθώρα προγραμμάτων, μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα, είτε σας ενδιαφέρει να βοηθήσετε σε περιβαλλοντικά θέματα, είτε να ασχοληθείτε με την πολιτιστική ανταλλαγή και την εκπαίδευση. Είτε είστε νέοι στον εθελοντισμό είτε έμπειροι, υπάρχει ένα πρόγραμμα για εσάς!

Αν αισθάνεστε ότι αυτή η περιγραφή ταιριάζει στα όνειρά σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για να σας βοηθήσουμε να βρείτε το ιδανικό πρόγραμμα που θα σας συναρπάσει!

Πατώντας το όνομα του workcamp, σας οδηγεί στην μηχανή αναζήτησης προγραμμάτων, εκέι θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες, επιλέξτε "Details".

ΑΥΣΤΡΙΑ
AUSTRIA– GL04 - WE ARE GREEN - ENVI/SOCI/FEST - 16/07/24 - 29/07/24 – Age 18-40
Θα συνεργαστείς με το LEiV (Σύλλογος Lebende Erde), που είναι μια ομάδα προστασίας του τοπίου στην ευρωπαϊκή περιοχή NATURA2000 Teile des Südoststeirischen Hügellandes. Θα εργαστείς σε λιβάδεια για τη συλλογή του αχύρου και στα δάση για τον καθαρισμό τους από ξενόφυτα. Η βασική ιδέα είναι να βοηθήσεις τον οργανισμό με την παραδοσιακή τέχνη εργασίας που στοχεύει στη διατήρηση της περιοχής και της άγριας ζωής της. Θα βοηθήσεις επίσης στο European Roller Festival (ένα προστατευόμενο πουλί από την περιοχή). Επιπλέον, θα έχεις εκδρομές σε μέρη που ζουν υπέροχα προστατευόμενα είδη και θα επισκεφτείς τον ποταμό Mur για ράφτινγκ.

ΣΟΥΗΔΙΑ
SWEDEN – WHV ROCK CARVINGS - ALLI02 - 09/06/24 - 22/06/24 - ENVI/CULT - Age 18-30
Οι εθελοντές θα βοηθήσουν στη συντήρηση μιας φάρμας από την εποχή του χαλκού και πρέπει να είναι έτοιμοι για πρακτικές δραστηριότητες και εργασία στον ανοιχτό χώρο. Η ομάδα θα βοηθήσει επίσης, στην προετοιμασία για την εκδήλωση του καλοκαιρινού ηλιοστασίου, που πραγματοποιείται το βράδυ της 20ης Ιουνίου. Οι προετοιμασίες για το μεσοκαλόκαιρο περιλαμβάνουν τη συλλογή λουλουδιών, το maypole, και τη συνομιλία με τους επισκέπτες σχετικά με την εκδήλωση.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ
SLOVAKIA - HELP TO REBUILD THE HANIGOVCE CASTLE - ISL2401 - 07/07/24 - 13/07/24 - RENO/ARCH - Age 18-99
Οι εθελοντές θα βοηθήσουν στην αναζωογόνηση των παλιών ερειπίων του μικρού κάστρου Hanigovce στο ανατολικό τμήμα της Σλοβακίας. Το κάστρο Hanigovce χτίστηκε ως ξυλόκτιστο κάστρο τον 13ο αιώνα. Αργότερα, το κάστρο ανακατασκευάστηκε από πέτρα. Ο στόχος του camp είναι να βοηθήσει στην ανακαίνιση των ερειπίων του κάστρου. Οι εθελοντές θα βοηθήσουν στην εργασία των τεχνιτών, στην προετοιμασία και ταξινόμηση των λίθων, κλπ. Ακόμη, θα βοηθήσουν στη συντήρηση της τουριστικής υποδομής - πινακίδες πληροφόρησης, κατευθυντήριες πινακίδες, παγκάκια, κλπ. Επίσης, θα φροντίσουν την αγέλη των 30 αιγών που διατηρούνται στο κάστρο για το βοσκότοπο. Μέρος της εργασίας θα είναι η βοήθεια στην κατασκευή και επισκευή ενός καταφυγίου για τις αίγες. Για όσους ενδιαφέρονται, υπάρχει η ευκαιρία να μάθουν πώς να αρμέγουν και επεξεργάζονται γάλα αιγών για την παραγωγή τυριού. Σε περίπτωση που θα οργανωθεί ένα καλοκαιρινό camp για παιδιά στο δίπλα χωριό και επισκεφθούν τον τόπο του κάστρου, οι εθελοντές θα βοηθήσουν για 1 ημέρα στην οργάνωση των παιχνιδιών, των δραστηριοτήτων ψυχαγωγίας και των αθλητικών δραστηριοτήτων. Σε περίπτωση που θα οργανωθεί φεστιβάλ κάστρου, οι εθελοντές θα βοηθήσουν στην προετοιμασία των περίπτερων και στον καθαρισμό της περιοχής. Τα ερείπια του κάστρου απέχουν 40 λεπτά με τα πόδια από το χωριό Lutina όπου θα διαμένουν οι εθελοντές. Συμμετέχοντας σε αυτό το έργο, συμβάλετε στην προστασία της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς (Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ 11).
SLOVAKIA - EXPLORE YOUR MULTICULTURAL CRAFTS WITH KIDS - ISL2404 - 04/08/24 - 11/08/24 - KIDS - Age 18-99
Οι εθελοντές θα βοηθήσουν στην οργάνωση δραστηριοτήτων, παιχνιδιών, δημιουργικών εργαστηρίων και διαπολιτισμικών προγραμμάτων για παιδιά και γονείς. Θα μοιραστούν τις πολιτισμικές τους αξίες και παραδόσεις που συνδέονται με την ιστορία της χώρας τους μέσω συγκεκριμένων τεχνών. Οι δραστηριότητες θα οργανωθούν κατά τη διάρκεια του καθημερινού καλοκαιρινού camp για παιδιά. Δεν απαιτούνται ειδικές δεξιότητες. Σημαντικά είναι το κίνητρο και η εμπάθεια. Οι τοπικοί εθελοντές από το κέντρο οικογενειακής υποστήριξης θα καθοδηγούν τους εθελοντές κατά τη διάρκεια της εργασίας. Οι ώρες εργασίας είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή και διαμορφώνονται ως εξής: 8:30 π.μ. - 11:30 π.μ. και 12:30 μ.μ. - 3:30 μ.μ. Συμμετέχοντας σε αυτό το έργο, συμβάλετε στη μείωση των ανισοτήτων μέσα στις χώρες και μεταξύ τους (Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ 10).

ΠΟΛΩΝΙΑ
POLAND - GOAZ SUMMER CAMP - LANGUAGE AND INTERCULTURAL ACT - SPW01 - 04/07/24 - 13/07/24 - KIDS/EDU - Age 18-99
POLAND - GOAZ SUMMER CAMP - LANGUAGE AND INTERCULTURAL ACT - SPW02 - 14/07/24 - 23/07/24 - KIDS/EDU - Age 18-99
Ο σκοπός του workcamp είναι να προσφέρει στα παιδιά μια διαπολιτισμική εκπαιδευτική εμπειρία σε ένα καλοκαιρινό camp. Η φιλοξενία διεθνών εθελοντών επιτρέπει στα παιδιά να γνωρίσουν ανθρώπους από διάφορες χώρες και πολιτισμούς και να μάθουν ή να βελτιώσουν τα αγγλικά τους. Μαζί με τον συντονιστή του camp, οι εθελοντές θα οργανώνουν εργαστήρια αγγλικής γλώσσας (παιχνίδια, συνομιλίες) και θα βοηθούν στη διασκέδαση των παιδιών (αθλήματα, χορός, τέχνη κλπ.) Οι εθελοντές δεν χρειάζεται να έχουν εμπειρία στη διδασκαλία, αλλά συνιστάται να έχουν τουλάχιστον κάποια εμπειρία στην οργάνωση δραστηριοτήτων για παιδιά. Επίσης, απαιτείται καλό επίπεδο αγγλικών. Βίντεο από προηγούμενα έτη: https://www.youtube.com/watch?v=JYZ7TmGb7eQ.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ
HUNGARY - HOUSE OF SOLIDARITY 2024 - EGY-24-07 - 22/06/24 - 30/06/24 - RENO/SOCI/KIDS - Age 18-50
Συνεργασία με παιδιά της τοπική κοινωνίας με λιγότερες ευκαιρίες για να δημιουργήσουν και να μάθουν μαζί. Οι κύριες δραστηριότητες θα περιλαμβάνουν εργαστήρια και ανακαίνιση στο τοπικό community centre. Οι εθελοντές θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν τον πολιτικό τομέα στην Ουγγαρία και την κοινωνική πραγματικότητα των ανθρώπων που ζουν στη φτώχεια. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δραστηριότητες ενδυνάμωσης ομάδας, δημιουργικά και πολυπολιτισμικά εργαστήρια που θα διεξαχθούν από τους εθελοντές με νέους της τοπικής κοινωνίας, διαδραστικά προγράμματα για να γνωρίσουν μαζί την περιοχή και ανακαίνιση σε community centre. Εννοείται, το bonfire κάτω από τα αστέρια, η μουσική και τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι αναπόσπαστα μέρη του προγράμματος.
HUNGARY - BANKITO FESTIVAL 2024 - EGY-24-09 - 05/07/24 - 15/07/24 -SOCI/MANU/FEST - Age 18-50
Αναζητούμε εθελοντές για να βοηθήσουν στην οργάνωση του φεστιβάλ μέσω των προετοιμασιών του (5-15 Ιουλίου). Οι εθελοντές θα εκτελέσουν κατασκευαστικές εργασίες, τρυπήματα/μεταφορά βαρέων αντικειμένων, κ.λπ. Θα παρέχονται εργαλεία εργασίας. Μετά την ολοκλήρωση των προετοιμασιών, θα έχετε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσετε το φεστιβάλ και να συμμετέχετε σε όλες τις εκδηλώσεις. Αναζητούμε επίσης, εθελοντές που θα μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε περιεχόμενο στα social media, λαμβάνοντας φωτογραφίες στο φεστιβάλ.
HUNGARY - SUMMER CAMP IN CSEREG - EGY-24-08 - 07/07/24 - 14/07/24 - SOCI/KIDS/EDU - Age 18-99
Σε αυτό το έργο, εσύ θα έχεις την ευκαιρία να οργανώσεις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις για παιδιά που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες ηλικίας 10 έως 18 ετών. Ως εθελοντής, θα αποτελείς ουσιαστικό μέρος της αποστολής της ΜΚΟ να ενδυναμώσει αυτά τα παιδιά, προσφέροντάς τους πολύτιμες εμπειρίες που θα κάνουν τη διαφορά στις ζωές τους. Βυθίσου σε μια εβδομάδα διασκέδασης, μάθησης και σύνδεσης, καθώς θα διδάξεις σε αυτά τα παιδιά για τον εαυτό σου, τον πολιτισμό σου και την αγγλική γλώσσα. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο, αν έχεις πάθος για αθλήματα ή μουσική, μπορείς να εμπλουτίσεις ακόμα περισσότερο την εμπειρία του camp. Ως εθελοντής, θα έχεις τη δυνατότητα να διδάξεις αγγλικά, να συντονίσεις ενδιαφέροντα παιχνίδια και αθλήματα και να μοιραστείς την ομορφιά της μουσικής με τα παιδιά. Ο ρόλος σου είναι μεγαλύτερος από αυτόν της διδασκαλία δεξιοτήτων; θα προωθείς μια αίσθηση χαράς, εμπιστοσύνης, ενσυναίσθησης και σεβασμού, αντιμετωπίζοντας μια ευρεία γκάμα ψυχοκοινωνικών αναγκών και χτίζοντας θεμελιώδεις δεξιότητες ζωής. Έλα μαζί μας να δημιουργήσουμε ένα φωτεινότερο μέλλον για αυτά τα παιδιά, γεμάτο γέλιο, μάθηση και απεριόριστες δυνατότητες.

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ
GREENLAND - CAMP NUAN 2024 - MS04 - 09/07/24 - 30/07/24 - SOCI/KIDS/CULT - Age 20-39
GREENLAND - CAMP KULLOQ 2024 - MS05 - 15/07/24 - 03/08/24 - SOCI/KIDS/CULT Age 20-40
Τα παιδιά από την Γροινλανδία θέλουν το Camp Nuan να προσφέρει στους κατοίκους ένα φανταστικό, δημιουργικό, ενεργητικό και ενδιαφέρον καλοκαίρι. Οι δραστηριότητες θα λαμβάνουν χώρα από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 12:00 έως τις 18:00 και θα περιλαμβάνουν Μουσική, Χορό, Τραγούδι, Παιχνίδια, Αθλήματα και Εκδρομές. Οι εθελοντές θα αποφασίζουν ποιες δραστηριότητες θα προσφέρουν κατά τη διάρκεια του camp. Θα έχετε γεμάτες μέρες και θα συμμετέχετε σε όλες τις δραστηριότητες. Τα Σάββατα, θα προσκαλέσουμε ολόκληρη την κοινότητα σε μια εκδήλωση από τις 18:00 έως τις 21:00. Αυτή μπορεί να περιλαμβάνει μουσική και χορό, διδασκαλία πώς να παίζουμε ένα μουσικό όργανο, μαγείρεμα παραδοσιακών πιάτων από τη χώρα σας, βραδιά ταινιών κλπ.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
FINLAND - OLD POWER - ALLI03 - 30/06/24 - 13/07/24 - MANU/CULT - Age 16-17 (TEENS)
Η εργασία θα είναι η βοήθεια στη διοργάνωση μιας εκδήλωσης που ονομάζεται Εθνικές Ημέρες Παλαιών Μηχανών, το οποίο παρουσιάζει ιστορικούς κινητήρες, εργαλεία και μηχανήματα. Κατά τρεις ημέρες, περίπου 20.000 άνθρωποι θα επισκεφθούν το γεγονός. Οι εθελοντές θα βοηθήσουν σε πρακτικές εργασίες για τη διοργάνωση του γεγονότος, όπως η δημιουργία καφετέριας, η πώληση αναψυκτικών και η καθαριότητα της περιοχής κατά τη διάρκεια και μετά το γεγονός. Οι εθελοντές πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να εργαστούν σε διάφορες καιρικές συνθήκες και να αναλάβουν διάφορα είδη εργασιών. Θα υπάρχει σκληρή δουλειά, αλλά και πολλή διασκέδαση με τους τοπικούς και μη εθελοντές. Ο στόχος του camp είναι να δώσει στους εθελοντές τη δυνατότητα να ζήσουν τη φινλανδική ιστορία, φύση και πολιτισμό, και να επιτρέψει στους νέους να γνωρίσουν άτομα από άλλες χώρες.

FINLAND - FOXHILL - ALLI04 - 30/06/24 - 10/07/24- SOCI/CULT - Age 20-35
Οι εθελοντές θα βοηθήσουν σε διάφορες εργασίες ανάλογα με τις δεξιότητές και τα ενδιαφέροντά τους. Θα οργανώσουν καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά του δημοτικού σχολείου, όπως τη φροντίδα των ζώων, την εξερεύνηση του δάσους και τη δημιουργία ζωγραφιών και χειροτεχνίας. Μια άλλη δραστηριότητα περιλαμβάνει τη λειτουργία ενός καλοκαιρινού καφέ, μαζί με τη διατήρηση του λαχανόκηπου. Το camp σκοπεύει επίσης να φιλοξενήσει διεθνείς βραδιές για τους τοπικούς κατοίκους, δίνοντας τη δυνατότητα στους εθελοντές να μοιραστούν την κουλτούρα τους. Οι εθελοντές μπορούν επίσης να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες με ηλικιωμένα άτομα και να τα βοηθήσουν με καθήκοντα του νοικοκυριού.

FINLAND - AUKUSTI - ALLI05 - 04/08/24 - 17/08/24 - FEST - Age 20-99
Οι εθελοντές θα βοηθήσουν στη διοργάνωση ενός τοπικού φεστιβάλ μουσικής και πολιτισμού στο Jalasjärvi. Το φεστιβάλ Aukusti οργανώνεται από το 2000 και τον Αύγουστο του 2024 σηματοδοτεί την 20η φορά που πραγματοποιείται. Οι εθελοντές θα βοηθήσουν σε πρακτικές εργασίες, οι οποίες είναι απλές αλλά μερικές φορές βαριές. Η πρώτη εβδομάδα θα αποτελείται κυρίως από την κατασκευή των φραχτών και την εγκατάσταση του εξοπλισμού και στη δεύτερη εβδομάδα θα γίνει η καθαριότητα της περιοχής μετά το γεγονός. Άρα, αν ενδιαφέρεστε για τη μουσική και τη φινλανδική υπαίθρου και είστε έτοιμοι να εργαστείτε σκληρά στον ανοιχτό χώρο σε όλες τις καιρικές συνθήκες, τότε αυτό το κατασκηνωτικό είναι για εσάς.

FINLAND - NATURECAMP - ALLI06 - 11/08/24 - 18/08/24 - ENVI - Age 18-99
Το θέμα του camp είναι η φύση και η νεολαία στην ύπαιθρο, και οι εθελοντές θα έχουν πολλές ευκαιρίες για διαπολιτισμικές επαφές. Οι εθελοντές πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να παρουσιάσουν την χώρα τους και τον πολιτισμό της σε τοπικά παιδιά και νέους κατά τις επισκέψεις σε σχολεία και νεανικά κέντρα, ή κατά τη διοργάνωση διεθνών εκδηλώσεων βραδιών για νέους. Οι εθελοντές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τοπική φύση με το να καθαρίσουν το περιβάλλον.

Θα βρείτε και πολλά περισσότερα στην μηχανή αναζήτητής μας!!

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ