WORKCAMPS

Μάθε τι είναι ένα workcamp εδώ!

 Όλο και περισσότεροι ανθρώποι αναζητούν μια εμπειρία που θα τους εμπλουτίσει, που θα τους δώσει την ευκαιρία να συνδεθούν με νέες κουλτούρες και ανθρώπους, και να αφήσουν το στίγμα τους στον κόσμο. Εάν ανήκετε σε αυτούς που ψάχνουν για μια περιπέτεια που θα σας αλλάξει, τότε τα Θερινά Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας (Workcamps) είναι για εσάς!

Παρακάτω θα βρείτε 9 προτάσεις για workcamps στην Γαλλία τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο. Διαλέξτε το Πρόγραμμα που σας ταιριάζει και ετοιμαστείτε για μια εμπειρία ζωής! 

Η ΕΛΙΞ και οι συνεργάτες της στο διεθνές δίκτυο "Alliance of European Voluntary Service Organizations" έχουν οργανώσει τα πιο συναρπαστικά και ενδιαφέροντα Workcamps του καλοκαιριού σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Αυτά τα προγράμματα δεν είναι απλώς μια ευκαιρία για εθελοντισμό, είναι μια πύλη προς νέες περιπέτειες, μια ευκαιρία να ανακαλύψετε νέες πτυχές του εαυτού σας και να εξερευνήσετε την πολυμορφία της Ευρώπης.

Μέσα από μια πληθώρα προγραμμάτων, μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα, είτε σας ενδιαφέρει να βοηθήσετε σε περιβαλλοντικά θέματα, είτε να ασχοληθείτε με την πολιτιστική ανταλλαγή και την εκπαίδευση. Είτε είστε νέοι στον εθελοντισμό είτε έμπειροι, υπάρχει ένα πρόγραμμα για εσάς!

Αν αισθάνεστε ότι αυτή η περιγραφή ταιριάζει στα όνειρά σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για να σας βοηθήσουμε να βρείτε το ιδανικό πρόγραμμα που θα σας συναρπάσει!  

Πατώντας το όνομα του workcamp, σας οδηγεί στην μηχανή αναζήτησης προγραμμάτων, εκέι θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες, επιλέξτε "Details".

1) FRANCE–CONCF-3101–PYRENEES MOUNTAIN HERITAGE - RENO - 07/06-28/06/2024 – Age 18-99
Από το Luz-Saint-Sauveur, τα οροπέδια των Πυρηναίων είναι δικά σας. Όλα τα κορυφαία μονοπάτια πεζοπορίας είναι εύκολα προσβάσιμα. Εδώ θα βρείτε την ελευθερία να αναπνεύσετε, να εξερευνήσετε και να απολαύσετε. Το Luz-Saint-Sauveur ήταν θερμικός προορισμός για πλούσιους και ευγενείς κατά τον 19ο αιώνα. Σήμερα έχει μια πλούσια κληρονομιά. Η δουλειά σας σε αυτό το εθελοντικό πρόγραμμα θα είναι η ανακατασκευή ενός παλιού αμφιθεάτρου. Θα μάθετε πετροκομία και αναδάσωση. Θα σας συνοδεύουν έμπειροι ηγέτες.

2) FRANCE–SJ05–FREE MUSIC FESTIVAL - FEST CULT - 07/06-26/06/2024 – Age 18-99
2024.freemusic festival motendreΗ ομάδα των εθελοντών θα υποστηρίξει το 24th Free Music Festival στο δήμο Montendre. Θα συνεργαστείτε με τους εθελοντές του οργανισμού στην προετοιμασία και τη διοργάνωση του φεστιβάλ (φράξεις του χώρου, στάθμευση κλπ.). Οι εργασίες σας θα περιλαμβάνουν την οργάνωση του πάρκου για να γίνει ελκυστικός για το κοινό και την υποστήριξη των εθελοντών στην λογιστική διαχείριση της εκδήλωσης. Μετά το φεστιβάλ, θα βοηθήσετε στον καθαρισμό και την αποκατάσταση του χώρου σε μια φιλική και υποστηρικτική ατμόσφαιρα. Επιπλέον, θα συμμετέχετε σε δραστηριότητες που προωθούν τη διαπολιτισμικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

3) FRANCE–SJ08–ACCESS PATH TO SAINTE-BARBE CHAPEL - ΕΝVI - 23/06-06/07/2024 – Age 18-99
Η εργασία σας περιλαμβάνει τη δημιουργία εύκολης πρόσβασης στον ιερό της Παναγίας της Sainte-Barbe με τη δημιουργία ενός μονοπατιού για τους πεζούς και τη διάταξη των περιβαλλόντων χώρων. Αυτό περιλαμβάνει τον καθαρισμό των περιοχών (κοψίματα γρασιδιού, κλάδευση, εκκαθάριση), την οπτικοποίηση της μελλοντικής διαδρομής για τους επισκέπτες, τη σχεδίασή της, και τέλος την ασφάλιση της τοποθεσίας με τη δημιουργία ενός ξύλινου φράκτη ασφαλείας. Αυτή η εργασία δεν απαιτεί συγκεκριμένα προσόντα και θα επιβλέπεται από έναν τεχνικό ηγέτη.

4) FRANCE–SJ15–ORGANISING AN ECOLOGICAL FESTIVAL - ENVI,CONS,FEST - 29/06-13/07/2024 – Age 18-99
Κατά τη διάρκεια αυτού του workcamp, θα συμμετέχετε σε ένα σημαντικό βήμα της ανάπτυξης του χωριού, την κατασκευή μιας νέας γιορτής και του φεστιβάλ VirVolt! Για το τρίτο έτος συνεχίζεται η οργάνωση ενός φεστιβάλ στο χωριό. Θα έχετε την ευκαιρία να το καταστήσετε δυνατό! Με την κατασκευή ξύλινων επίπλων, οικολογικής διακόσμησης, αλλά και τη διεξαγωγή εργαστηρίων, το φεστιβάλ VirVolt θα γίνει αυτό που θα το κάνετε εσείς! Θα συμμετάσχετε επίσης στην κατασκευή μιας νέας σκηνής από ξύλο, προκειμένου να φιλοξενήσει θεατρικές και μουσικές ομάδες.

5) FRANCE–JR24-01–RESTAURATION D'UN VIEUX FORT-LEFFRINCKOUCKE- RENO,CULT 02/07-18/07/2024 – Age 18-30
Υπό την επίβλεψη ενός τεχνικού επιστήμονα, θα εργαστείτε σε διάφορα μέρη του φρούριου για τον καθαρισμό των εξωτερικών μερών, την αποκατάσταση των εξωτερικών σκαλοπατιών, τη συλλογή παλιών πλακιδίων και κλαδιών. Αυτή η εργασία θα γίνει σε μικρές ομάδες. Επίσης, κατά την διάρκεια του workcamp, και πιο συγκεκριμένα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου θα βοηθήσετε στην προετοιμασία και θα συμμετάσχετε στο Φεστιβάλ Παραλίας, κατά το οποίο πραγματοποιείται μια συνάντηση με συλλόγους της πόλης,. Μέσα στις αρμοδιότητες σας κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ είναι η παρουσίαση των διεθνή workcamps η δυνατότητα συμμετοχή σας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξεφλουδίσματος Καρύδας: https://www.youtube.com/watch?v=-i2BuwquXmI

6) FRANCE–CONCF-7211–IN HARMONY WITH THE NATURE - RENO,ENVI - 03/07-17/07/2024 – Age 18-99
Φέτος, η οργνάωση Concordia συνεργάζεται με το France BEnEvolat και το L'Arche de la Nature για ένα διεθνές workcamp στο Le Mans. Το κτήμα του L'Arche de la Nature προσφέρει σε επισκέπτες έναν εκτεταμένο φυσικό χώρο με ποταμό, δάσος και λιβάδι. Σκοπός του έργου είναι η προστασία της λιμνοθάλασσας La Mare aux Poissons Rouges με την κατασκευή ενός τοίχου από ξερά πέτρας. Κατά την διάρκεια του έργου την ομάδα των εθελοντών θα συνοδεύει μια ομάδα ειδικών οδηγών που θα υποστηρίξει στην εκτέλεση του έργου.

7) FRANCE–SJ17–INTERNATIONAL JOURNALISM FESTIVAL 2024 - CONS,FEST - 05/07-16/07/2024 – Age 18-99
Θέλεις να έρθεις ένα βήμα πιο κοντά στον κλάδο της δημοσιογραφίας; Τότε ρίξε μια ματιά στο παρακάτω workcamp, στο Couthures-sur-Garonne, του οποίου στόχος είναι να βοηθήσει στην οργάνωση ενός Journalism φεστιβάλ, με μια ομάδα εθελοντών και διοργανωτών. Ως μέλος αυτής της ομάδας εθελοντών, η πλειοψηφία των οποίων είναι νέοι από το χωριό, θα βοηθήσετε στην εγκατάσταση του χώρου: τοποθέτηση φρακτών, στήσιμο σκηνών κλπ. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα έχετε επίσης τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε διαλέξεις ή να υποδεχθείτε επισκέπτες. Θα πρέπει να μιλάτε γαλλικά για να μοιραστείτε τον χρόνο σας με το κοινό και τους διοργανωτές.

8) FRANCE–CONCF-3103–CATHAR COUNTRY MEDIEVAL HERITAGE I - RENO,CULT - 10/07-31/07/2024 – Age 18-99
Ελάτε να ανακαλύψετε την αγροτική Νότια Γαλλία μέσα από τους αιώνες στο Cadalen. Θα σας μεταφέρει χίλια χρόνια πίσω στο Μεσαίωνα, στην εποχή των Τεμπλάρων, των Καταρρών, των ιπποτών και των θρύλων. Βρίσκεται στο κέντρο του Νομού Tarn, στην καρδιά της Occitanie, όπου θα βρεθείτε στον συναντήσετε διαφορετικές φυσικές και πολιτιστικές περιοχές, καθεμιά με τη δική της ιστορία και θρύλους. Η μεσαιωνική εκκλησία του Cadalen (ένα ιστορικό μνημείο) βρίσκεται σήμερα σε ερείπια. Θα είστε η τέταρτη γενιά εθελοντών που θα ξεκινήσει την ανακαίνισή της. Θα μάθετε παραδοσιακές τεχνικές τοιχοποιίας. Με τη συνοδεία ενός τεχνικού επιβλητή, θα ξαναχτίσετε έναν τοίχο που ήταν μέρος της εκκλησίας της πόλης. Προσοχή: μέρος της εργασίας θα πραγματοποιηθεί σε ύψος σε προσωρινές κατασκευές. Στην αγροτική περιοχή του Tarn θα ανακαλύψετε τη βαθιά Douce France.

9) FRANCE–ANEC09–WORLD CULTURES FESTIVAL - FEST,CULT,ART - 08/07-22/07/2024 – Age 18-99
2024 festival de gannatΩς μέλος του workcamp θα ενσωματωθείτε πλήρως στην ομάδα των τοπικών εθελοντών. Το φεστιβαλ "Les Cultures de Monte" θα υλοποιηθεί για 50η φορά στο Gannat. Πριν από το φεστιβάλ, θα συμμετάσχετε στη δημιουργία των διακοσμήσεων και της εγκατάστασης του χώρου. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα ενταχθείτε στις ομάδες που είναι υπεύθυνες για το καλωσόρισμα του κοινού και τη φιλοξενία των καλλιτεχνών. Θα επιβλέπετε επίσης τα περίπτερα εστίασης και αναψυκτικών, τον καθαρισμό και άλλα. Θα ανακαλύψετε όλα τα παρασκήνια ενός φεστιβάλ και θα συμμετέχετε ενεργά στην επιτυχία του. Σημαντικό: κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, η εργασία είναι πολύ έντονη, οι ημέρες είναι μακριές και οι νύχτες είναι σύντομες... αλλά θα έχετε μια θερμή υποδοχή, και η ατμόσφαιρα είναι πολύ φιλική. 

Θα βρείτε και πολλά περισσότερα στην μηχανή αναζήτητής μας!!

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ