ΕΡΓΟ

Προγράμματα διατήρησης και προώθησης της πολιτιστικής κληρονομιάς

Η ΕΛΙΞ υλοποιεί δράσεις για την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και την προώθηση του πολιτισμού.

Για την εκπλήρωση αυτού το στόχου διοργανώνει και συμμετέχει σε προγράμματα που αφορούν μεταξύ άλλων:

 • την προετοιμασία και υποστήριξη πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως Φεστιβάλ, ετήσιων εορτών και άλλα,
 • την συμμετοχή και υποστήριξη εργασιών σε αρχαιολογικούς χώρους,
 • την αναγέννηση ιστορικών διαδρομών και παραδοσιακών μονοπατιών,
 • την συμμετοχή σε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης παραδοσιακών κτιρίων.
 • 
        

  Η ΕΛΙΞ αναζητά δέκα (10) εθελοντές και εθελόντριες για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας στις Δρυμάδες Ιωαννίνων, με σκοπό την ανακατασκευή παραδοσιακής βλάχικης καλύβας, η οποία αποτελεί μία αρχετυπική μορφή κατοίκησης των Νομάδων Βλάχων κτηνοτρόφων του προηγούμενου αιώνα.
  Το Πρόγραμμα θα λάβει χώρα από τις 25/9 έως τις 2/10/2023.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Ένα νέο περιβαλλοντικό πρόγραμμα εγκρίθηκε και θα υλοποιήσει η ΕΛΙΞ αυτό το καλοκαίρι σε άμεση συνεργασία με την τοπική κοινωνία της ορεινής Αμβρακιάς και την υποστήριξη του Δήμου Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού εργαλείου του υπουργείου Περιβάλλοντος "Πράσινο Ταμείο".

  Περισσότερα...

 • 
        

  Κάθε χρόνο, η ΕΛΙΞ διοργανώνει στην Ελλάδα εθελοντικά προγράμματα εργασίας (μικρής και μεσαίας διάρκειας), με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και συνοχής.

  Αυτό το καλοκαίρι, 3 προγράμματα θα πραγματοποιηθούν μέσω 8 συνολικά workcamps (διάρκειας 2 εβδομάδων) σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, προσφέροντας στις τοπικές κοινωνίες που τα φιλοξενούν και με την υποστήριξη δεκάδων εθελοντών από όλον τον κόσμο:

  Περισσότερα...

 • 
        

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΑ ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ (το δελτίου τύπου σε αρχείο)

  Η ΕΛΙΞ, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνεχίζει το έργο της για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας και διοργανώνει πέντε προγράμματα εθελοντικής εργασίας στη Σύρο, τη Νάξο και την Άνδρο, με στόχο την ανάδειξη των περιπατητικών διαδρομών των νησιών.

  Περισσότερα...

 • 
        

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  "Good old Times!How to enjoy the past thinking about the future"

  Πρόγραμμα δια βίου μάθησης για ηλικίες 50+

  Η ΕΛΙΞ, στο πλαίσιο του "Προγράμματος δια βίου μάθησης – Grundtvig" και σε συνεργασία με την ιταλική οργάνωση Lunaria, φιλοξενεί στην Ελλάδα 6 Ιταλούς εθελοντές άνω των 50 ετών με στόχο την ανάπτυξη της ιδέας της εθελοντικής προσφοράς αλλά και την δημιουργική διοχέτευση της ενέργειας τους μέσα από εθελοντικές δράσεις.

  Περισσότερα...

 • 
        

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ

  Η ΕΛΙΞ, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνεχίζει το έργο της για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας και διοργανώνει πέραν των άλλων προγραμμάτων εθελοντικής εργασίας σε άλλα νησιά των Κυκλάδων και δύο προγράμματα στη Σύρο, με στόχο την ανάδειξη των περιπατητικών διαδρομών του νησιού.

  Περισσότερα...

 • 
        

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ!

  Η ΕΛΙΞ, με την πολύτιμη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνεχίζει το έργο της για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας και διοργανώνει δύο (2) προγράμματα εθελοντικής εργασίας στο Δήμο Άνδρου με στόχο την ανάδειξη των περιπατητικών διαδρομών του νησιού.

  Περισσότερα...

 • 
        

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ 7η ΧΡΟΝΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΙΞ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΕΑΣ

  Η ΕΛΙΞ, στο πλαίσιο των δράσεων της για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, συνεργάζεται φέτος για έβδομη χρονιά με το Δήμο Κέας και υλοποιεί προγράμματα εθελοντικής εργασίας με στόχο την συντήρηση και αποκατάσταση των αρχαίων μονοπατιών του νησιού.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Ανάδειξη Παλαιών Αγγειοπλαστείων – «Σκαλαριών» της Άνδρου.

  Φέτος το καλοκαίρι η ΕΛΙΞ συνεργάζεται με το ερευνητικό κέντρο Άνδρου και το Κέντρο Μελέτης Νεότερης Κεραμικής και με την υποστήριξη του Δήμου Άνδρου,υλοποιεί προγράμματα εθελοντικής εργασίας με στόχο την ανάδειξη και την αναβίωση της παράδοσης του τόπου καθώς και της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας της.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Ανάδειξη Διαδρομών Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος στα νησιά των Κυκλάδων!

  Η ΕΛΙΞ υλοποιεί το φετινό καλοκαίρι 7 προγράμματα εθελοντικής εργασίας στους Δήμους Άνδρου, Σύρου και Κέας,  συνεχίζοντας το έργο της για την αποκατάσταση και την ανάδειξη επιλεγμένων μονοπατιών ως Διαδρομών Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος στις Κυκλάδες.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Αθήνα, 6 Ιουλίου 2011

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

  Η ΕΛΙΞ, συνεχίζοντας την εικοσιπεντάχρονη δράση της με στόχο τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, συνεργάζεται φέτος για πρώτη φορά με το Δήμο Μεγαλόπολης και υλοποιεί προγράμματα εθελοντικής εργασίας με στόχο την συντήρηση και αποκατάσταση του Θεάτρου Μεγαλόπολης καθώς και του Αρχαιολογικού Χώρου.

  Περισσότερα...

 • 
        

  ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

  Η ΕΛΙΞ, σε συνεργασία με Δήμους και Κοινότητες και με τη συμμετοχή  εθελοντών από όλο τον κόσμο, διοργάνωσε το 2009, 17 προγράμματα εθελοντικής εργασίας σε 7 περιοχές της Ελλάδας.

  Περισσότερα...

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ