ΕΡΓΟ

Δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος

Το περιβάλλον το έχουμε δανειστεί από τις επόμενες γενιές και για αυτό οφείλουμε να το προστατεύουμε ώστε να μπορέσουμε να τους το κληροδοτήσουμε όπως το παραλάβαμε.

Η εθελοντική προσφορά εργασίας για την προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προτεραιότητες της ΕΛΙΞ, με τις ανάγκες προστασίας να ποικίλουν από περιοχή σε περιοχή.

Οι κατά τόπους Νομαρχίες και Δήμοι, καθώς και το Υπουργείο ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε / ΠΕΚΑ έχουν από το 1991 συνεργαστεί επανειλημμένως με την ΕΛΙΞ για την διοργάνωση αντίστοιχων δράσεων σε τοπικό επίπεδο, όπως για παράδειγμα η πυροπροστασία και οι καθαρισμοί ακτών.

Ενδεικτικές δράσεις:

 •  Εργασίες πυροπροστασίας στο νησί Βίδο της Κέρκυρας, στην δασική έκταση στο χώρο των Παλαιών Φυλακών, Επτάνησα
 •  Εργασίες συντήρησης του Δασικού Σταθμού στο παρθένο δάσος Ροδόπης, στο Φρακτό, Δράμας
 •  Προστασία του δάσους στο Εθνικό πάρκο Σχινιά, καταγραφή περιβαλλοντικών προβλημάτων, σήμανση νέων δενδρυλλίων, Μαραθώνας, Αττική
 •  Αποψίλωση στην έκταση του προστατευόμενου δάσους φοινικόδεντρων, στα Αστερούσια, Κρήτης
 •  Δασοπροστασία στο Δάσος του Σέιχ-Σου, σηματοδότηση και συντήρηση του Δημοτικού Άλσους της Δεντροφυτείας, στις Συκιές, Θεσσαλονίκη
 •  Δασοπροστασία, πυροφύλαξη, και πότισμα δενδρυλλίων νέων δενδροφυτεύσεων στη Νέα Μάκρη, Αττικής
 •  Εργασίες προστασίας του οικοσυστήματος των αμμοθινών και των κέδρων του νησιού Χρυσή, στην Ιεράπετρα, Κρήτης
 •  Διαμόρφωση χώρου για τη δημιουργία πάρκου ενδημικών φυτών, στα Χανιά, Κρήτης
 •  Διαμόρφωση και κατασκευές στα κλουβιά του Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων, σε συνεργασία με το Σύλλογο «Αλκυόνη», στην Πάρο, Κυκλάδες
 •  Κατασκευή μεγάλου κλουβιού για την ανάρρωση πληγωμένων αρπακτικών στην Προστατευόμενη Περιοχή της Δαδιάς του Έβρου
 • 
        

  Ελάτε μαζί με την ομάδα της ΕΛΙΞ τη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 για να αναλάβουμε δράση για την προστασία του πλανήτη μας! 

  Με αφορμή την Ημέρα της Γης η ΕΛΙΞ, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), καλεί σε δράση με στόχο να κάνουμε τον Υμηττό το πρώτο «Zero Plastic» βουνό της χώρας. 

  Περισσότερα...

 • 
        

  Ελάτε μαζί με την ΕΛΙΞ την Κυριακή 14 Απριλίου να φροντίσουμε τον Υμηττό! 

  Η ΕΛΙΞ συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία Let's do it! Σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) φροντίζουμε και καθαρίζουμε τον Υμηττό μας. Μια ενθουσιώδης ομάδα εθελοντών θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής 14/04 με στόχο να καθαρίσει τον βουνό, να συντηρήσει μονοπάτια, να κάνει πότισμα αναδασώσεων και να φροντίσει την δασική έκταση! 

  Περισσότερα...

 • 
        

  Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 και μέσα από μία ιδιαίτερη πρωτοβουλία, οι εργαζόμενοι εθελοντές της Kyndryl Hellas S.M.S.A., με τη συμβολή της ΕΛΙΞ-Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας, συνέβαλαν στον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου του Δάσους Υμηττού, στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στον Καρέα του Δήμου Βύρωνα. Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι εθελοντές ενημερώθηκαν για τη ρύπανση, τη φροντίδα και αισθητική του δασικού τοπίου, ενώ επίσης συζήτησαν και για τους τρόπους με τους οποίες οι συνήθειες μας επηρεάζουν το φυσικό περιβάλλον.

  Η δράση αποτέλεσε μέρος του σχεδίου "Zero Plastic", το οποίο αποτελεί μία «Πράσινη Συμμαχία» μεταξύ του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), των Δήμων, των Εθελοντικών Ομάδων και όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στον Υμηττό.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Aνταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Πρέσβειρας του Ευρωπαϊκού Κλιματικού Συμφώνου στην Ελλάδα, Δρ. Αλεξάνδρας Πολιτάκη, η ομάδα εθελοντών και εθελοντριών της οργάνωσης «ΕΛΙΞ» και του προγράμματος «Αειθαλεία - Ολιστικό πρόγραμμα για τον εθελοντισμό ατόμων τρίτης ηλικίας» ένωσαν τις δυνάμεις τους με το Δήμο Πειραιά για τον καθαρισμό της ακτής «Βοτσαλάκια», το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, Διεθνή Ημέρα Καθαρισμού Ακτών.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Η εκστρατεία για καθαρές παράκτιες περιοχές #EUBeachCleanup ξεκίνησε στις 18 Αυγούστου 2021 και έχει ήδη ευαισθητοποιήσει πολλούς Φορείς, Δήμους, καθώς και εθελοντές. Έκτοτε έχουν διοργανωθεί πολλές δράσεις καθαρισμού, τόσο σε παράκτιες όσο και σε ηπειρωτικές περιοχές σε όλο τον κόσμο. 

  Περισσότερα...

 • 
        

  Η ΕΛΙΞ, εταίρος του προγράμματος ανταλλαγής νέων με τίτλο ‘Let’s become green EU Citizens’ διάρκειας 3 εβδομάδων, που φιλοξενείται από την οργάνωση Solidarités Jeunesses αναζητά 4 συμμετέχοντες ηλικίας 15 έως 17 ετών και έναν/μια (1) αρχηγό προκειμένου να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

  Tο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τη 01 Αυγούστου έως και τις 22 Αυγούστου στην πόλη Montendre της Γαλλίας. Ο στόχος είναι να ανακαλύψουμε και να προτείνουμε εναλλακτικές λύσεις για την υιοθέτηση δικαιότερων και βιώσιμων τρόπων ζωής για τον πλανήτη.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Η ΕΛΙΞ διοργανώνει δράσεις που απευθύνονται σε ενήλικες, ηλικίας 50+, από την Ελλάδα και το εξωτερικό που επιθυμούν να συνδυάσουν στις διακοπές τους τον τουρισμό και την αναψυχή με την επιμόρφωση, την άσκηση και την εθελοντική προσφορά.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Ένα νέο περιβαλλοντικό πρόγραμμα εγκρίθηκε και θα υλοποιήσει η ΕΛΙΞ αυτό το καλοκαίρι σε άμεση συνεργασία με την τοπική κοινωνία της ορεινής Αμβρακιάς και την υποστήριξη του Δήμου Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού εργαλείου του υπουργείου Περιβάλλοντος "Πράσινο Ταμείο".

  Περισσότερα...

 • 
        

  Κάθε χρόνο, η ΕΛΙΞ διοργανώνει στην Ελλάδα εθελοντικά προγράμματα εργασίας (μικρής και μεσαίας διάρκειας), με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και συνοχής.

  Αυτό το καλοκαίρι, 3 προγράμματα θα πραγματοποιηθούν μέσω 8 συνολικά workcamps (διάρκειας 2 εβδομάδων) σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, προσφέροντας στις τοπικές κοινωνίες που τα φιλοξενούν και με την υποστήριξη δεκάδων εθελοντών από όλον τον κόσμο:

  Περισσότερα...

 • 
        

  Ο Δήμος Θέρμου έχει ένα δίκτυο αρχαίων μονοπατιών που διασπείρονται στο ορεινό χωριό της Αμβρακία και που χρησιμοποιείται ευρέως από ντόπιους, τουρίστες καθώς και πεζοπόρους. Τα δυο προγράμματα εθελοντικής εργασίας "Μονοπάτια Αειφορίας" στοχεύουν στη συντήρηση και δημιουργία νέων μονοπατιών, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος, προκειμένου να ενισχυθεί η τοπική βιωσιμότητα.

  #Environment #Renovation # LocalSustainability

  Περισσότερα...

 • 
        

  Η ΕΛΙΞ στηρίζει την πρωτοβουλία του Connect Athens να κατασκευάσει το μεγαλύτερο μωσαϊκό από ανακυκλώσιμα υλικά, έκτασης 350 τ.μ., διεκδικώντας μια θέση στα Guinness Records!

  Περισσότερα...

 • 
        

  PARTNER: 
  ELIX will organize two workcamps within the programme "NEON CHORA" with the cooperation of 4 different Greek social organizations. The programme is funded by the Bodossaki Foundation.and the program frame "We are all Citizens" - eea Grants.  These workcamps aim to support young people socially disadvantaged and/or of migrant background by providing them the opportunity to spend a quality time through creative activities and give them a chance to address their own issues in an original way.

  Περισσότερα...

 • 
        

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   30 Μαρτίου 2015

  Ξεκίνησε σήμερα το ανοιξιάτικο Πρόγραμμα Εθελοντικής Εργασίας της ΕΛΙΞ με σκοπό την Αποκατάσταση μέρους του Βοτανικού Κήπου της Αρχαίας Ολυμπίας.

  Όπως κάθε Χρόνο.

  Περισσότερα...

 • 
        

  WORKCAMPS IN GREECE FOR 2012 BY ELIX

  For 2012 ELIX is organising the following WorkCamps:

  Περισσότερα...

 • 
        

  ΕΛΙΞ BIG GREEN WEEKEND 2012 - ο εθελοντισμός είναι στη φύση μας!

  Η ΕΛΙΞ για μια ακόμα χρονιά, συμμετέχει στην ευρωπαϊκή εκστρατεία “Big Green Weekend” και πραγματοποιεί στις 6 & 7 Οκτωβρίου 2012, σε δύο περιοχές, εθελοντικές δράσεις με στόχο την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος σε Αρχαία Ολυμπία και Θεσσαλονίκη.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Η ΕΛΙΞ στην Αρχαία Ολυμπία για το Big Green Weekend 2012

  Η ΕΛΙΞ την Κυριακή 7/10, σε συνεργασία με το Φυσιολατρικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχαίας Ολυμπίας οργανώνει μια δράση καθαρισμού και διάνοιξη μονοπατιών του περιβάλλοντος χώρου του λόφου της Γαλανής.

  Περισσότερα...

 • 
        

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΑ ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ (το δελτίου τύπου σε αρχείο)

  Η ΕΛΙΞ, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνεχίζει το έργο της για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας και διοργανώνει πέντε προγράμματα εθελοντικής εργασίας στη Σύρο, τη Νάξο και την Άνδρο, με στόχο την ανάδειξη των περιπατητικών διαδρομών των νησιών.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Ανακοίνωση της ΕΛΙΞ για το Πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας στην Περιφέρεια Αττικής

  Η ΕΛΙΞ - Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας, ανταποκρινόμενη στην ανοιχτή πρόσκληση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού”, Άξονας Προτεραιότητας 8 “Διευκόλυνση της Πρόσβασης στην Απασχόληση”, “Δημιουργία Θέσεων Απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα στην Περιφέρεια Αττικής” (Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής) που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΚΤ, ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο πώς έχουν εγκριθεί 100 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στους τομείς "Φυσικό και Αστικό Περιβάλλον" στην Περιφέρεια Αττικής, Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής.

  Περισσότερα...

 • 
        

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  ΕΛΙΞ - BIG GREEN WEEKEND

  Με τη συμμετοχή εθελοντών από την Ελλάδα και το εξωτερικό ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Μεγάλο Πράσινο Σαββατοκύριακο της ΕΛΙΞ.

  Με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 22 & 23 Οκτωβρίου οι προγραμματισμένες εθελοντικές δράσεις της ΕΛΙΞ για την προστασία του περιβάλλοντος.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Στο πλαίσιο του εορτασμού του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011, η ΕΛΙΞ, συμμετέχει στην εκστρατεία "Big Green Weekend" που συντονίζει το δίκτυο Conservation Volunteers Alliance σε 10 ευρωπαϊκές χώρες και θα πραγματοποιήσει μια σειρά δράσεων με στόχο την ενθάρρυνση των πολιτών να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία.

  Από τις 21 Οκτωβρίου μέχρι τις 23 Οκτωβρίου, εθελοντές σε 10 ευρωπαϊκές χώρες θα εργαστούν με στόχο τη φροντίδα του τοπικού περιβάλλοντος και της φύσης.

  Περισσότερα...

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ