WORKCAMPS

Eυ Ζην στις μεγαλύτερες ηλικίες μέσω εθελοντισμού

Σκοποί & Στόχοι

Υλικό & Αποτελέσματα

Νέα

WORKCAMPS

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ / ..

Εμπειρίες στην Ασία

Εμπειρίες εθελοντών της ΕΛΙΞ σε προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας σε χώρες της Ασίας

 • 
        

  Ky Quang PagodaHo Chi Minh City, Vietnam

  Είμαστε δύο φίλες που γνωριστήκαμε στην Αγγλία κυνηγώντας ένα κοινό όνειρο. Μας ένωσε η αγάπη μας για τα παιδιά και κάπως έτσι, βάλαμε στόχο να πραγματοποιήσουμε ένα ταξίδι εθελοντισμού, με στόχο να έρθουμε σε επαφή με μία διαφορετική κουλτούρα και να ικανοποιήσουμε την ανάγκη μας για προσφορά.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Να σας συστήσω: Από δω η Καμπότζη.

  Το κατά πόσο ένα πράγμα μας φαίνεται σύνθετο ή απλό, επικίνδυνο ή διασκεδαστικό, τρέλα ή μία ξεχωριστή εμπειρία ζωής, εξαρτάται από την μοναδική αντίληψη του καθενός από εμάς. Ορισμένα πράγματα τα σκεφτόμαστε χρόνια επειδή είναι «όνειρα ζωής» και τελικά καταλήγουμε να τα υλοποιούμε σε ένα τέταρτο. Γιατί μία μέρα απλά ξυπνάς και λες «ή τώρα ή ποτέ». Γιατί μια μέρα απλά συνειδητοποιείς πως η καταλληλότερη μέρα για να πραγματοποιήσεις ένα όνειρο ζωής, είναι σήμερα.

  Περισσότερα...

 • 
        

  To κοινωνικό εθελοντικό πρόγραμμα που επέλεξα στην Ιαπωνία ήταν πολύ ωραίο.

  Η συνεργασία με την ΕΛΙΞ και τους διοργανωτές και τους άλλους εθελοντές ήταν άψογη.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Βιετνάμ;; Πως σου ήρθε να πας στο Βιετνάμ για εθελοντισμό; Δεν είναι επικίνδυνα εκεί;

  Οι τρείς συχνότερες ερωτήσεις που με περιτριγύριζαν όταν ανακοίνωσα σε γονείς και φίλους τον επόμενο μου εθελοντικό προορισμό. Και εσείς αυτό να ρωτούσατε κατά πάσα πιθανότητα.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Πρόσφατα επέστρεψα από μια μοναδική εμπειρία ζωής: ταξίδι εθελοντισμού στην Ινδία στην πόλη Kundapur.

  Οι λέξεις δεν μπορούν να αποτυπώσουν αυτό που βίωσα. Αν και στην αρχή ήμουν επιφυλακτική και διστακτική σχετικά με την επιλογή του προορισμού, οι άνθρωποι που συνάντησα εκεί μου διέψευσαν κάθε φόβο και αγωνία.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Ονομάζομαι Αθανασία, είμαι 21 χρονών και φέτος το καλοκαίρι αποφάσισα να πάρω μέρος σε ένα πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας με την ΕΛΙΞ στην Κίνα.

  Το workcamp στο οποίο συμμετείχα ονομάζεται the great wall Jinshanling και έλαβε χώρα στην Κίνα στο Πεκίνο και στο Bakeshiying.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Με λένε Ελένη και γύρω στο Μάρτη χαζεύοντας τη σελίδα του ΕΛΙΞ αποφάσισα φέτος το καλοκαίρι να κάνω κάτι διαφορετικό.

  Αφού αποφάσισα να συμμετέχω σε ένα Πρόγραμμα Εθελοντικής Εργασίας - Workcamp είπα να το κάνω σε μία χώρα με τεράστιο πολιτισμό, κουλτούρα και που πάντα ήθελα να επισκεφθώ.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Ένα από τα όνειρά μου, κάτι που πάντα ήθελα να κάνω και βαθιά μέσα μου πίστευα πως κάποτε θα το καταφέρω, ήταν να πάρω μέρος σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα στο εξωτερικό.

  Το μόνο πρόβλημα ήταν το πού. Πάντα έλεγα πως θα ήθελα να πάω κάπου μακριά, κάπου που δεν θα μοιάζει με την Ελλάδα και την Ευρώπη. Μέχρι που στη ζωή μου μπήκαν τα μαθήματα Ιαπωνικών και τότε ξεκίνησε η εμμονή με την Ιαπωνία και την Ασία.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Με λένε Βέρα και τον Σεπτέμβρη του 2014 είχα την πρώτη μου εθελοντική εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα προγράμματα της ΕΛΙΞ.

  Επέλεξα να συμμετάσχω σε ένα πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας στην Καμπότζη και συγκεκριμένα στη Siem Reap καθώς πάντα θαύμαζα αυτό το - κρυμμένο μες στη ζούγκλα - μεγαλείο του πολιτισμού της αυτοκρατορίας των Khmer αλλά και έτρεφα σεβασμό για την ιστορία του λαού της Καμπότζης.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Τον Αύγουστο που πέρασε είχα την χαρά να συμμετάσχω στο εθελοντικό πρόγραμμα του ειδικού σχολείου στο Κέμπουτσι της Ιαπωνίας με την ΕΛΙΞ.

  Το Κέμπουτσι είναι μια πολύ συμπαθητική μικρή πόλη στη βόρεια πλευρά του καταπράσινου νησιού Χοκάιντο της Ιαπωνίας.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Αγαπητοί φίλοι,

  το ότι η συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας είναι εμπειρία ζωής το γεύτηκα δυο φορές πριν από ...20 περίπου χρόνια και το συστήνω από τότε ανεπιφύλακτα.

  Χαίρομαι πολύ που το τόλμησα, παρ’ όλες τις αναστολές λόγω ηλικίας, για άλλη μια φορά! Αυτή την φορά διάλεξα ένα πρόγραμμα σε ορφανοτροφείο στο Αζερμπαϊζάν.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Μαρία: Το καλοκαίρι θα πάω στην Ιαπωνία.
  Μαμά: Αχ τι ωραία! Θα δεις όλους αυτούς τους ναούς που βλέπουμε στην τηλεόραση!
  Μπαμπάς: Στην Ιαπωνία; Στην άλλη άκρη της γης που σφύζει από ραδιενέργεια; Θα πάθεις κάτι και δε θα μπορεί κανείς να έρθει για βοήθεια. Τι να πας να κάνεις εκεί;
  Μαρία: Θα πάω σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα.
  Μαμά: Μπράβο Μάρω μου! Να τους πεις να σταματήσουν να δολοφονούν δελφίνια και φάλαινες ...
  Μπαμπάς: Εθελοντικό πρόγραμμα; Θα σας βάλουν να μαζεύετε πυρηνικά απόβλητα!

  Περισσότερα...

 • 
        

  Ψάχνοντας για εθελοντικά προγράμματα ανακάλυψα την ΕΛΙΞ και αμέσως άρχισα να οργανώνω τις διακοπές μου! Η επιλογή μου ήταν ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα στο Odemis της Τουρκίας. Την ίδια επιλογή έκαναν και άλλα 14 άτομα από την Ισπανία, τη Σλοβακία, την Ιταλία, την Κορέα, τη Γαλλία, την Τουρκία και τη Σερβία!

  Έτσι λοιπόν στις 19 Ιουλίου όλοι εμείς συναντηθήκαμε στο Gul Sokak (οδός τριαντάφυλλο) στο Odemis της Τουρκίας! Εκείνη την περίοδο στην Τουρκία γιόρταζαν το Ramadan και ανά τακτικά χρονικά διαστήματα ακούγαμε την προσευχή από τον ιμάμη, γεγονός με απίστευτο πολιτιστικό ενδιαφέρον που σου μάθαινε να σέβεσαι τη χώρα υποδοχής.

  Περισσότερα...

 • 
        

  WORKCAMP: NICE/46 MUTSU 2012 - Japan
  Ημερομηνίες: 8 – 16/07/2012

  Επέλεξα αυτή την εθελοντική αποστολή θέλοντας να γνωρίσω την Ιαπωνία, το λαό και τον πολιτισμό της όχι σαν τουρίστας, αλλά συμμετέχοντας στην καθημερινή ζωή και ιδιαίτερα αυτήν της υπαίθρου. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα έργο που αφορά το περιβάλλον και τη φύση. Κέντρο της αποστολής η περιφέρεια Aomori που βρίσκεται στο βόρειο άκρο της νήσου Honshu, το μεγαλύτερο από τα τρία βασικά νησιά που απαρτίζουν τη χώρα.

  Περισσότερα...

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ