WORKCAMPS

Eυ Ζην στις μεγαλύτερες ηλικίες μέσω εθελοντισμού

Σκοποί & Στόχοι

Υλικό & Αποτελέσματα

Νέα

WORKCAMPS

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ / ..

Εμπειρίες εθελοντών σε προγράμματα στην Αφρική

Εμπειρίες εθελοντών της ΕΛΙΞ σε προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας στην Αφρική

 • 
        

  O Δημήτρης περιγράφει την εμπειρία του στο εθελοντικό πρόγραμμα "Khalaba Community Development Group" στη Δυτική Κένυα, όπου συμμετείχε με την βοήθεια της ΕΛΙΞ από τις 6 έως τις 23 Νοεμβρίου 2022. Το εθελοντικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την Οργάνωση CIVS Kenya και έλαβε χώρα στην επαρχία Kakamega, περίπου 8 ώρες με το αυτοκίνητο από την πρωτεύουσα Ναϊρόμπι:

  Περισσότερα...

 • 
        

  Θέλω να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου. Πως πήγα εκεί; Ψάξε την ΕΛΙΞ. Το Πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχα λεγόταν Ahero resource center και συνδύαζε την επίσκεψη στην Κένυα μαζί με αλληλεπίδραση με μικρά παιδιά. Έκατσα δέκα μέρες οι οποίες ήταν υπεραρκετές ώστε να δεις τον κόσμο αλλιώς. 350 χλμ μακριά από την πρωτεύουσα Ναϊρόμπι. Και θα συμβούλευα τους υποψήφιους εθελοντές να ζήσουν την εμπειρία του εθελοντισμού μακριά από την πρωτεύουσα.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Η Ηλιάνα περιγράφει την εμπειρία της στο Workcamp "Safisha Africa School" στην Κένυα, από τις 5 έως τις 19 Αυγούστου 2022. Το Πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την Οργάνωση CIVS Kenya και έλαβε χώρα στο χωριό Mowlem, 20 λεπτά έξω από την πρωτεύουσα Ναϊρόμπι:

  1η μέρα στο ορφανοτροφείο
  Άγχος πώς θα είναι, αν θα θέλουν να μου μιλήσουν, τι θα κάνω μαζί τους. Εμφανίζομαι, και σα να ήμουν πάντα εκεί, όλα τους παίζουν και τραγουδούν μαζί μου...

  Περισσότερα...

 • 
        

  Γεια σας! Είμαστε οι Γιάννης και Γιάννης, φίλοι από την Αθήνα που το καλοκαίρι του 2019 πήγαμε με την ΕΛΙΞ στο Εθελοντικό Πρόγραμμα Εργασίας στη Ζανζιβάρη.

  Αν και η διάρκεια του προγράμματος ήταν δύο εβδομάδες, εμείς καθίσαμε μία εβδομάδα παραπάνω για να εξερευνήσουμε τη χώρα.

  Περισσότερα...

 • 
        

  UPA Program 8-28 July 2018 - Kiyuni village, Uganda.

  Βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και ενώ όλοι οργανώνουν τις διακοπές τους στα καλοκαιρινά μας νησιά, εγώ μαζί με την φίλη μου την Ιωάννα αποφασίζουμε να κάνουμε ένα ταξίδι διαφορετικό από όλα τα όλα, ένα ταξίδι που θα μας προσέφερε μοναδικές εμπειρίες, νέες φιλίες, καινούριες εικόνες και πολλά ακόμη άλλα που δεν φανταζόμασταν ότι θα τα αναπολούσαμε κάθε ημέρα που περνά.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Children’s Christmas Camp, UVIKIUTA Tanzania (Project UV. A 1832)

  Είναι αρχές Δεκέμβρη στην Αθήνα. Κάνει κρύο και ήδη όλοι έχουν στολίσει για τις γιορτές και εγώ γεμίζω την βαλίτσα μου με καλοκαιρινά ρούχα, αντηλιακό, παιδικά παιχνίδια, χρώματα και μπλοκ ζωγραφικής.

  Περισσότερα...

 • 
        

  SIGOMRE SMALL HOME FOR THEPHYSICALLY DISABLED CHILDREN 13/07/18- 5/08/18
  Centre for International Voluntary Service (CIVS)

  Πέρσι τέτοια εποχή ταξίδευα στο Ναϊρόμπι, στην Κένυα, όπου πραγματοποίησα το παιδικό μου όνειρο να πάρω μέρος σ’ ένα εθελοντικό πρόγραμμα στην Αφρική.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Κένυα, τρεις εβδομάδες, ένα εκατομμύριο εντυπώσεις και άλλες τόσες αναμνήσεις και συναισθήματα. Πρέπει όλα να περιγραφούν μέσα σε ένα κείμενο λίγων σειρών.

  Δύσκολο το εγχείρημα, αλλά θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω έστω και για λίγο εκεί…

  Περισσότερα...

 • 
        

  Το πρόγραμμα στην Τανζανία, που συμμετείχα με την ΕΛΙΞ, έχει τίτλο "VOLUNTEERS AGAINST HIV-AIDS" αλλά στην πραγματικότητα οι δράσεις είχαν να κάνουν με το τρίπτυχο AIDS-Ναρκωτικά-Ψυχική υγεία.

  Αυτό αποδείχθηκε ακόμα πιο ενδιαφέρον!

  Περισσότερα...

 • 
        

  Συμμετείχα σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα που θα γινόταν στην Τανζανία με την βοήθεια της ΕΛΙΞ.

  Το άγχος, το δέος και η αδημονία μου πριν το ταξίδι και κατά την διάρκεια της προετοιμασίας μου (εμβόλια, χαρτιά κλπ) ήταν στο ζενίθ τους. Το ταξίδι μου ξεκίνησε στις 2/7/2017. Έφτασα στο Νταρ Ες Σαλαάμ στις 3/7/2017 ώρα 1:00 μ.μ.

  Τα συναισθήματα μου ανάμεικτα. Η πρώτη μου σκέψη: που πάω; τι θα κάνω εκεί; Επικρατούσε το άγχος του τι θα συναντήσω. Ο οδηγός από την Uvikiuta ήρθε και με πήρε.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Η Νιγηρία, και το Λάγκος ιδιαίτερα, ήταν πάντα ένας προορισμός που πάντα ονειρευόμουν από τα εφηβικά μου χρόνια λόγω της μουσικής της που αγαπώ.

  Μέσω της ΕΛΙΞ επέλεξα ένα Πρόγραμμα Εθελοντικής Εργασίας στη Νιγηρία το καλοκαίρι του 2016.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Πάντα πίστευα ότι δε μπορεί να λείψει από κάποιον, κάτι που ποτέ δε γνώρισε. Συνεχίζω να το πιστεύω. Ακόμα πιο έντονα! Η μοναδική διαφορά είναι ότι πλέον έχω ζήσει για περίπου 2,5 εβδομάδες ως κάτοικος της Μποτσουάνα.

  Αφορμή για αυτή την απίστευτη εμπειρία αποτέλεσε η συμμετοχή μου σε ένα από τα εθελοντικά προγράμματα που στηρίζει η ομάδα της Έλιξ: Υποστήριξη του πάρκου προστασίας ζώων προς εξαφάνιση, Khama Rhino.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Τον Μάιο του 2014 τον πέρασα μ’ έναν εντελώς καινούριο και διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι έχω συνηθίσει στη ζωή μου ως τώρα.

  Ήμουν εθελοντικά στο ορφανοτροφείο και σχολείο “Quest for Happiness” στο Ruai, που είναι προάστιο του Ναϊρόμπι στην Κένυα.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Ό,τι και να πω για την εμπειρία μου στην Kένυα θα είναι λίγο! Καθώς ήθελα από καιρό να πάω στην Αφρική, όχι όμως ως κλασικός τουρίστας αλλά να δω την άλλη όψη της, να τη γνωρίσω ουσιαστικά, δεν το σκέφτηκα και πολύ πριν δηλώσω συμμετοχή στην ΕΛΙΞ.

  Λίγο πριν φύγω όμως άρχισε το άγχος της τελευταίας στιγμής! Πού πάω, πώς θα είναι εκεί και κυρίως, τι αρρώστιες με περιμένουν;;

  Περισσότερα...

 • 
        

  Ονομάζομαι Διδώ Σωτηροπούλου, είμαι 21 χρονών και φέτος συμμετείχα σε ένα από τα εθελοντικά προγράμματα της Έλιξ στην Κένυα. Συγκεκριμένα στο χωριό Ahero το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη της μιας ώρας από την Λίμνη Βικτώρια. Ήταν παιδικό όνειρο για μένα να ταξιδέψω στην Αφρική και σκέφτηκα πως ο ιδανικός τρόπος είναι ο συνδυασμός ενός ταξιδιού-εμπειρία ζωής με τον εθελοντισμό.

  Όσο μεγάλη και αν ήταν η επιθυμία μου να ταξιδέψω στην Αφρική δεν κρύβω ότι υπήρχε ο φόβος του τι θα συναντούσα όταν θα έφτανα εκεί... Τελικά ήταν όλα καλά οργανωμένα και οι μέρες ήταν όλες αξέχαστες.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Η  εμπειρία μου: "Είπα να μοιραστώ και εγώ την εμπειρία μου μόνο και μόνο για να σας δείξω πόσα πολύ αξίζει να κάνει κανείς ένα τέτοιο ταξίδι. Απαιτούμενα προσόντα συμμετοχής; Θέληση και τίποτα άλλο!!!

  Με λένε Στάθη, είμαι 23 ετών και μόλις είχα τελειώσει τις σπουδές μου πάνω στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Σκεπτόμενος πως θα περάσω το καλοκαίρι του 2012 αποφάσισα να κάνω κάτι διαφορετικό απ' ότι συνηθίζει να κάνει ο περισσότερος κόσμος το καλοκαίρι στην Ελλάδα γι' αυτό και αποφάσισα να πάρω μέρος σ' ένα από τα workcamp της ΕΛΙΞ.

  Περισσότερα...

 • 
        

  TANZANIA: η χώρα του Kilimanjaro, των σαφάρι και της Ζανζιβάρης…

  Γεια σας! Με λένε Γιώτα, είμαι 29 ετών και φέτος πήρα μέρος σε ένα WorkCamp της ΕΛΙΞ στην ορεινή περιοχή του Kilimanjaro στην Τανζανία. Μέναμε σε ένα μικρό χωριό σε υψόμετρο 1800 μ, όπου το κλίμα ήταν παρόμοιο με ενός αντίστοιχου ελληνικού χωριού στο ίδιο υψόμετρο το καλοκαίρι. Τουτέστιν, ευχάριστο.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Μαρτυρία για την εμπειρία μου στο εθελοντικό πρόγραμμα UV.268 Tanzania με την ΕΛΙΞ

  Τίτλος: Youth against ignorance

  Ονομάζομαι Στέλιος Κολομβούνης, είμαι γεννημένος το 1980 και το 2011 αποφάσισα για 2η φορά να συμμετάσχω σε ένα από τα εθελοντικά προγράμματα που παρέχει η ΕΛΙΞ σε συνεργασία με τις εθελοντικές οργανώσεις που υπάρχουν σε όλες τις χώρες του κόσμου.

  Περισσότερα...

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ